192/193 infoVijesti

PU Zagrebačka: U svakoj drugoj prometnoj nesreći sa smrtnom posljedicom uzrok su alkohol ili ne korištenje pojasa

Osim da je sinoć s parkirališta u gradu Jastrebarskom ukraden bicikl, jaskanska policija danas najavljuje novu preventivnu vikend akciju.

Naime, tijekom ovoga vikenda na području Policijske uprave Zagrebačke, a to znači i na području koje pokriva Policijska postaja Jastrebarsko provodit će se akcija Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga. Policija ističe da se i ova akcija provodi u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja a to su vožnja pod utjecajem alkohola i droga, no sankcionirati će se i drugi prekršaji, poglavito oni koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Na području Policijske uprave Zagrebačke, od 49 prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom u 13 njih krivac prometne nesreće je bio pod utjecajem alkohola. U isto vrijeme, u 13 prometnih nesreća, osobe koje su smrtno stradale, nisu koristile sigurnosni pojas. Na žalost, u svakoj drugoj prometnoj nesreći (26 od 49) uzrok je alkohol ili je izgubljeni život korištenjem sigurnosnog pojasa mogao biti spašen, priopćila je policija.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close