Jaska i okolicaVijesti

Puhački orkestar DVD-a Domagović proslavio 80 godina postojanja | foto, audio

Puhački orkestar DVD-a Domagović, jedan od šest puhačkih orkestara s područja grada Jastrebarskoga, proslavio je jučer 80. obljetnicu postojanja.

Domagović je najglazbenije naselje grada Jastrebarskoga, u njemu živi devet akademskih glazbenika, a gotovo da nema domaćinstva iz kojega barem jedan član, tijekom proteklih osam desetljeća, nije svirao u puhačkom orkestru.

Osnovan 1938., danas puhački orkestar DVD-a Domagović ima i svoj podmladak, formiran 2013. godine. Krajem 90-tih godina prošloga stoljeća bio je službeni orkestar Hrvatske vatrogasne zajednice i jedini je orkestar u državi koji je sudjelovao na sve 33 smotre hrvatskih puhačkih orkestara.

Od 1975. orkestrom dirigira Petar Fabijanić, kojemu je jučerašnja proslava 80. obljetnice bila svojevrsni oprošataj od aktivnoga dirigentskog rada:

 

“Svako naselje po nečemu je poznato. Domagović je poznat po svom DVD-u i njegovom puhačkom orkestru. Možemo reći da je puhački orkestar dio identiteta Domagovića“, rekao je Željko Popović, predsjednik DVD-a Domagović na svečanosti kojoj je Zagrebačka županija bila pokrovitelj.

U ime Grada Jastrebarskoga prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat, a u ime Zagrebačke županije zamjenica župana Nadica Žužak:

 

Na proslavi u Domagoviću jučer je bio i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar:

 

Uz puhače iz Domagovića, u programu su sudjelovali puhački orkestri DVD-a Cvetković, Plešivica, Gornji Desinec, Stankovo i Petrovina, Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske, kulturno-umjetnička društva Sv. Juraj, “Cvijet”, Sveta Jana i “Željezničar”, tamburaški orkestar DVD-a Čabdin i mješoviti pjevački zbor “Ad Hoc”.

FOTO
Radio Jaska
IZVOR
tekst: Zagrebačka županija
Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close