Jaska i okolicaVijesti

Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec ide na državnu smotru

Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec izborio je plasman na 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, koji će se održati 8. i 9. lipnja u Novom Vinodolskom.

Susret hrvatskih puhačkih orkestara, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, tradicionalni je festival koji okuplja 20-tak puhačkih orkestara s više od 700 sudionika. Cilj Susreta je prikazati najvrjednija ostvarenja amaterskih puhačkih orkestara u RH, stimulirati glazbeno stvaralaštvo, te educirati i unaprijediti razinu glazbovanja stručnim savjetovanjem voditelja orkestara.

Orkestri sudionici svoj nastup na Susretu moraju izboriti pobjedom na županijskim smotrama, a upravo to ostvario je Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec, koji je na izlučnom natjecanju orkestara s područja Zagrebačke županije, održanom u Zaprešiću, među 8 puhačkih orkestara od kojih je 6 sudjelovalo u revijalnom programu, dok su orkestri iz Petrovine i Gornjeg Desinca sudjelovali u natjecateljskom dijelu, prema ocjenama i izboru selektora prof. Šime Vulelije, izabran za predstavnika Zagrebačke županije.

Za Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec koji ove godine slavi 100 godina svoga djelovanja, ovaj plasman na državnu smotru svakako je najbolji uvod u proslavu koja će se održati 15. i 16. lipnja u Gornjem Desincu.

“Posebno veseli i činjenica da je orkestar kojeg od kraja prošle godine vodi profesor Miroslav Poljančić u vrlo kratkom vremenu pokazao zavidnu kvalitetu muziciranja, što je samo dodatni poticaj ne samo za 35-ero glazbenika, već i za profesora da ustraju u daljnjem radu.” – priopćili su iz desinečkog Puhačkog orkestra koji ima i 15-tak članova podmladka pod vodstvom profesora Gorana Jurkovića, koji će se u narednom razdoblju priključiti u veliki orkestar.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close