Jaska i okolicaVijesti

Rad Centra za kulturu Jastrebarsko pohvaljen u Zagrebu

Centar za kulturu Jastrebarsko i Narodna knjižnica i čitaonica, koja djeluje u sklopu Centra, među najaktivnijim su i najkvalitetnijim sudionicima projekta “Digitalni građanin”, u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

U srijedu je, naime, na press konferenciji u Zagrebu, predstavljen nastavak i proširenje projekta tog Instituta, s ciljem uvođenja digitalnih vještina u lokalne zajednice pod nazivom “Digitalni građanin 2.0”, a tom prilikom kao predstavnik svih knjižnica, zainteresiranoj javnosti i novinarima obratio se voditelj informatičkog kabineta Centra za kulturu Jastrebarsko – Tomislav Pavić, te predstavio aktivnosti Centra, koje su pohvaljene od strane organizatora i voditelja projekta.

Riječ je, podsjetimo, o radionicama na kojima su djeca učila programirati micro:bit-ove, slagati BOSON kitove, slagati robote, a prezentiran im je i 3D printer, te su printane maskice za mobitele kao i razni dodatci, a svi zainteresirani su opremu mogli posuđivati za samostalan rad kod kuće.

Radionica je bila ponuđena i u sklopu Ljetne i Zimske igraonice, koje u partnerstvu organiziraju Grad Jastrebarsko i Društvo naša djeca Jastrebarsko, a projekt je predstavljen i na Sajmu mogućnosti u okolnim općinama koji već dulji niz godina organizira PP Jastrebarsko gdje se osnovnoškolcima prezentiraju udruge i institucije kako bi se djeci približila nova znanja i mogućnosti. Ovaj projekt, u našem se gradu provodi upravo zahvaljujući Institutu za razvoj i inovativnost mladih, koji je jaskanskoj knjižnici i osigurao potrebnu opremu, odnosno tehnologiju, te proveo potrebnu edukaciju.

Povezane vijesti

Back to top button