Jaska i okolicaVijesti

Radovi na izgradnji sanitarne kanalizacije u Novakima Petrovinskim

Danas su počeli radovi na izgradnji sanitarne kanalizacije u Novakima Petrovinskim. Predviđeno je da radovi traju do 12. lipnja 2020., a za to će vrijeme biti uspostavljena privremena regulacija prometa.

Radovi obuhvaćaju polaganje kanalizacijskih cijevi u naselju Novakima Petrovinskim na oko 750 metara dužine uzdužnog rova uz državnu cestu D1, u dužini od 1.350 metara uz županijske ceste te u dužini od oko 600 metara na nerazvrstanim cestama.

Promet na državnoj i županijskim cestama organizirat će se naizmjeničnim propuštanjem vozila slobodnim dijelom prometnice uz regulaciju prometa gradilišnim semaforom. Pojedine dionice nerazvrstanih cesta zatvarat će se sukladno fazama izvođenja radova te će tako na određenom dijelu prometnice, na kojoj se u tom trenutku izvode radovi, promet biti obustavljen za sva vozila osim interventnih i vozila stanara.

Projekt Naša voda, naša budućnost započeo je u listopadu 2017. godine i obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72% neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020. Ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i gradska tvrtka Vode Jastrebarsko.

Foto
Ivan Batušić

Sličan sadržaj

Back to top button