Jaska i okolicaVijesti

Raspored blagoslova jela i uskrsnih misa u naseljima jaskanske župe

Na Veliku subotu popodne, prema dugogodišnjoj tradiciji, blagoslivlja se jelo po našim mjestima. Biti će tako i danas. U Brezniku, blagoslov jela počinje u 15 sati, u Gornjim Pavlovčanima u 15:30, Donji Pavlovčani i Donja Reka na redu su u 16 sati, a pola sata kasnije, u 16:30 blagoslov jela bit će održan danas u Zdihovu i Hrastju. Črnilovec je na redu u 17 sati, a Čabdin u 17:30 sati. Jaska i Cvetković imaju blagoslov na Uskrs, pod misama u 7 sati.

Evo i rasporeda sutrašnjih, uskrsnih misa u sve tri crkve: U Župnoj crkvi svetog Nikole biskupa, sutra će biti služene 4 mise. Pod misom u 7 sati biti će blagoslov jela, potom je misa u 9 sati, a misa u 11 sati bit će popraćena i procesijom. Večernja misa počinje sutra u 19 sati.

Sutra će sveta misa biti i u Cvetkoviću i to u 7 sati, kad će biti i blagoslov jela. U Franjevačkom samostanu sutra će biti služene tri mise. Prva je u 7 sati i 30 minuta i to s procesijom i blagoslovom jela. Velika misa počet će sutra u 10:30, a večernja u 19 sati. U Crkvi Preobraženja Gospodnjega u Radničkoj ulici, sutra su dva bogoslužja: u 6 sati ujutro zornica s blagoslovom jela, te večernjica od 19 sati.

Osim sutra, na blagdan Uskrsa, svečano će u svim crkvama, biti i dan kasnije, na uskrsni ponedjeljak. Posebno svečano biti će u Franjevačkom samostanu jer je to dan posvete te crkve, pa će biti služene 4 mise: u 7:30, u 9:30 i 11 sati, kad će misu predvoditi jaskanski župnik i dekan Stjepan Rožanković, te večernja misa od 19 sati.

U Župnoj crkvi svetog Nikole biskupa, u ponedjeljak će biti služene tri mise: od 7:30, 9 i 19 sati. U Cvetkoviću misa u ponedjeljak počinje u 9:30. Na uskrsni ponedjeljak, u Crkvi Preobraženja Gospodnjega sveta liturgija počinje u 10 sati. Biti će to misa kojom će se dosadašnji župnik Milan Stipić, koji kao što je poznato, od prošle subote upravlja Križevačkom eparhijom, oprostiti od jaskanskih vjernika, i kojom će se ujedno predstaviti novi svećenik Marjan Jeftimov.

Oznake

Slična tema:

Close