Jaska i okolicaVijesti

Ravnateljica Jadranka Stojković: “Vrtić je dezinficiran i redovno nastavlja s radom”

Za 14-ero djece i tri odrasle osobe propisana je mjera samoizolacije do 21. rujna

O događanjima u dječjem vrtiću Radost Jastrebarsko, u koji je danas ušao koronavirus, izjavu je za naš medij dala ravnateljica te gradske ustanove Jadranka Stojković koja između ostalog kaže da nema mjesta panici te kako je vrtić dezinficiran i redovno nastavlja s radom.

U Dječjem vrtiću Radost jedna je odgojiteljica COVID pozitivna o čemu sam obavijest primila od nadležnog epidemiologa. Prema uputama epidemiologa te sukladno protokolima promptno smo poduzeli sve potrebne mjere. Za 14-ero djece i tri odrasle osobe propisana je mjera samoizolacije do 21. rujna. Odmah po saznanju, ravnateljica je kontaktirala roditelja dotične skupine koji su djecu već sada u ovom trenutku odveli svojim kućama i u ovom trenutku su već dezinficirani prostori vrtića.

Želim naglasiti da ostatak vrtića nastavlja s redovnim radom uz pridržavanje propisanih mjera. Sve informacije iskomunicirane su s gradonačelnikom grada i načelnikom Stožera civilne zaštite te je s njihove strane već izdano i priopćenje. Ovim putem zahvaljujem prije svega roditeljima dotične skupine što su informaciju ovu primili smireno. Pozivam kako njih, tako i sve ostale, uključujući i naše zaposlenike, da ostanemo i dalje smireni te da se ponašamo sukladno propisanim protokolima. Zahvaljujem.

 

Trenutno je sada na području grada Jastrebarskog ukupno 10 pozitivnih slučajeva koronavirusa i 34 osobe su u samoizolaciji.

Kako neslužbeno doznaje naše uredništvo, odgajateljici u jaskanskom vrtiću koja je COVID pozitivna, koronavirus je prenesen lokalnom transmisijom.

Slična tema:

Back to top button