Jaska i okolicaVijesti

Rekordan dan po broju zaraženih u Hrvatskoj, čak 208

Nacionalni stožer upravo je objavio kako je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata evidentirano 208 slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da je današnji 14. kolovoza rekordan dan u našoj zemlji.

Dvije su osobe preminule, u Splitu 1960. godište i u KBC-u Osijek 1939. godište.

Od početka pandemije u Hrvatskoj se 6.258 osoba zarazilo, 163 preminulo, a 5.134 se oporavilo. U samoizolaciji je 3.158 osoba, a do sada su testirane 134.742 osobe, od toga 1.249 u posljednja 24 sata.

Kod novooboljelih u posljednjih nekoliko dana prosječna dob je 31 godina.

Jaska bez slučajeva korone

U našoj Zagrebačkoj županiji danas je deset novih slučajeva COVID-19, po jedan novi slučaj u ispostavama Samobor, Ivanić-Grad i Vrbovec, po dva nova slučaja u ispostavama Zaprešić i Dugo Selo i tri nova slučaja u Ispostavi Velika Gorica. U odnosu na podatke od jučer, tri nove osobe su izliječene i to sve tri u Ispostavi Jastrebarsko.

To znači da je Jastrebarsko sada bez osoba oboljelih od COVID-19 jer nemamo novozaraženih, a slučajevi mlađeg bračnog para od prije dva tjedna od danas se vode na popisu izliječenih. U Ispostavi Jastrebarsko tako je samo jedan slučaj aktivan, onaj s pisarovinskog područja od prije tjedan dana.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 50 slučajeva.

Kafićima i klubovima skraćeno radno vrijeme

Zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, noćni klubovi i kafići od danas smiju raditi samo do ponoći. Ova, nova mjera nacionlanog Stožera Civilne zaštite, biti će u primjeni 10 dana i odnosi se na cijelu Hrvatsku što znači da ugostiteljski objekti iz kategorije “barovi”, a to su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi i caffe barovi u ponoć moraju zatvarati svoja vrata.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close