Jaska i okolicaVijesti

Remondis Medison napušta Jastrebarsko!

Tvrtka Remondis Medison, koja je u Jastrebarskom obrađivala medicinski otpad odlazi u Sisak!

Danas, naime, istječe privremena dozvola za gospodarenje opasnim i neopasnim otpadom u našem gradu, pa je ta tvrtka izvijestila da će ubuduće svoj posao obavljati u Sisku.

Za novu lokaciju dobila je 30. studenog dozvolu za obradu neopasnog medicinskog otpada, no, za obradu opasnog zaraznog otpada postupak izdavanja dozvole još uvijek traje. Zbog toga je tvrtka Remondis Medison izvijestila svoje klijente da je 9. studenog podnijela zahtjev pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike za izdavanje dozvole za obradu opasnog zaraznog otpada, te da je, iako je planiran pravovremeni završetak, postupak još uvijek u tijeku.

“Želimo naglasiti kako su s naše strane poduzeti svi koraci da se postupak na vrijeme završi, te da je predana sva potrebna dokumentacija i ispunjeni svi zakonom propisani uvjeti.” – poručili su korisnicima svojih usluga iz Remondis Medisona.

Jaskanci, dakle, od danas mogu odahnuti jer su uspjeli zaustaviti izdavanje takve (trajne) dozvole u svojoj sredini. Tvrtka iz Draganića, koja je njemačka podružnica Remondis Medisona, ovoga je ljeta, naime, nakon nekoliko privremenih dozvola za mobilno postrojenje u jaskanskoj gospodarskoj zoni, namjeravala svoj posao zbrinjavanja opasnog medicinskog otpada, ubuduće obavljati u trajnom postrojenju, a prilikom javnog uvida u studiju na utjecaj okoliš te investicije tome su se snažno usprotivili i građani i lokalna vlast. Građanska inicijativa, prikupila je više od 3 tisuće potpisa za peticiju protiv obrade medicinskog otpada u Jastrebarskom. Također, u anketi na našem web portalu, čak 93% čitatelja odgovoriilo je “da se protivi te da ne želi da tako nešto bude u Jaski.

I toga zaista više neće biti. Krvavi zavoji, šprice, kateteri i ostali opasni medicinski otpad, koji se obrađivao svega nekoliko stotina metara od prvih kuća u našem gradu, ubuduće će se zbrinjavati u Sisku.

Sličan sadržaj

Back to top button