SportVijesti

S pobjednicom US Opena jedno vrijeme surađivao i Roman Kelečić, trener jaskanskog podrijetla

U nedavni veliki uspjeh britanske tenisačice, 18-godišnje Emme Raducanu, koja je senzacionalno osvojila US Open, dio je ugradio i teniski trener jaskanskog podrijetla Roman Kelečić. Raducanu je, naime, rođena u Kanadi od majke Kineskinje i oca Rumunja, a u jednom dijelu karijere trenirao ju je upravo Roman Kelečić, Jaskanac koji je u to vrijeme radio u engleskoj teniskoj akademiji Bromley Tennis Centre.

“Gurali smo skupa jedno dvije i pol godine. Njezin otac i ja. I onda kada je postalo jasno kako Britanija ima teniskog dragulja, u karijeru se uključio Savez koji ima puno mogućnosti, pogotovo financijske. I tu smo završili suradnju, ali ostali smo u sjajnim odnosima” – rekao je za Germanijak Kelečić koji sada radi kao trener u Dubaiju u akademiji Tennis360 i prati svaki meč Raducanu.

„Ja sam bivši tenisač, prvak Hrvatske do 18 godina i seniorski u parovima. Međutim, kada sam trebao napraviti iskorak u seniorski tenis, jednostavno nisam imao podršku. Tenis je skup sport i ako nemaš nekoga da te prati, najčešće to ode krivim smjerom” – objasnio je Kelečić koji se s vremenom prebacio u trenere.

Iako se sada o Raducanu zna sve, ono što je Kelečić istaknuo su tri stvari. Silan talent, iznimna mentalna snaga i obitelj Raducanu.

„Ako nemaš talent onda nemaš što raditi u ovom sportu. No, da bi izvukao najviše iz toga ti moraš biti strašno jak u glavi. A Emma je upravo to. Kada nije bila zadovoljna mečom ili treningom, ostala je sama i udarala po lopti. Ima taj pobjednički mentalitet i ima nešto u sebi što je svojstveno tenisačima s ovih naših prostora. Emma zna izaći na teren i reći samoj sebi; “Došla sam ovdje pobijediti. Roman, ja ću osvojiti taj turnir”. I sav fokus je na tome.” – ponosno ističe 35-godišnji Kelečić koji je, kako rekosmo, i nakon prekida suradnje ostao u sjajnim odnosima s 18-godišnjom pobjednicom US Opena Emmom Raducanu.

Sličan sadržaj

Back to top button