Jaska i okolicaVijesti

Predstavljena knjiga Zdenka Vukovića Cene koja skida ‘mrlju’ s povijesti Jastrebarskog

audio, foto, video

Istraživanja poznatog jaskanskog kroničara, pisca i novinara – Zdenka Vukovića Cene, o Dječjem domu za ratnu siročad u Jastrebarskom u vrijeme II. svjetskog rata i o žrtvama komunističkih zločina u šumi Gović, objavljena su u njegovoj novoj knjizi pod naslovom “Istine i laži o Jastrebarskom”, koja je nedavno i svečano predstavljena javnosti.

A znanja i sva saznanja, potkrijepljena brojnim dokumentima i spisima, fotografijama, objavljenim novinskim napisima i svjedočanstvima ljudi toga vremena, Zdenko Vuković Cena, proučavao je i provjeravao temeljito:

 

Autoru knjige, koja skida ‘mrlju s povijesti našega grada, podršku je došao dati i gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

Knjigu Zdenka Vukovića Cene “Istine i laži o Jastrebarskom” podržalo je Ministarstvo branitelja, a tiskana je u izdanju Udruge policije branitelja Jastrebarsko, čiji je predsjednik Ivan Hodak:

 

Na svečanoj promociji Cenine knjige bili su brojni građani, ali i publicisti, koji se bave tom tematikom, a među kojima je i akademik Josip Pečarić:

 

Sličan sadržaj

Spomenuti Igor Vukić, istraživač i publicist, te tajnik Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, također je govorio na promociji knjige:

 

Prisutnima se obratio i slovenski publicist i istražitelj Udbinih spisa – Roman Leljak, a o knjizi je govorio i jaskanski povjesničar prof. Ivo Karača, jedan od autora predgovora:

 

Knjiga “Istine i laži o Jastrebarskom”, 15. je po redu koju potpisuje Zdenko Vuković Cena, koji će, i ubuduće, istraživati i pisati:

 

Cijeli audio zapis:

 

Fotogalerija:

 

Video, autor knjige Zdenko Vuković Cena:

 

Završni video:

Sličan sadržaj

Back to top button