Jaska i okolicaVijesti

Sa “Zelene livade” u Volavju, tradicionalne olimpijade starih pučko-pastirskih igara

FOTO, AUDIO

U organizaciji Društva starih igara Zelena livada, u subotu 31. srpnja, u Volavju je održana tradicionalna olimpijada starih pučko-pastirskih igara. Time je ujedno obilježena i 40. obljetnica Zelene livade, čiji je tajnik i član Upravnog odbora Domagoj Sokačić, za Radio Jasku u subotu izjavio:

 

A tko je sve sudjelovao u ovogodišnjim igrama, našem je novinaru rekao predsjednik društva Zelena livada Mario Pintur, s kojim je razgovarao za vrijeme samog natjecanja:

 

Natjecalo se i u prasičkanju, kozanju, guranju starih kola, bacanju palice nogom, gađanju praćkom, hodanju na štakama i drugim disciplinama. Pobijedila je ekipa domaćina Zelena livada, drugo mjesto osvojila je ekipa Hrašća Dragovanščak, a treće Cucki i mački. Pehare najboljima uručili su jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i predsjednik društva Zelena livada Mario Pintur.

Priznanje u povodu 40. obljetnice igara primio je Branko Magđinski, koji je sudionik od samih početaka i koji je dao veliki doprinos u razvoju društva Zelena livada. Za subotnjeg natjecanja u Volavju, naš Zdenko Vuković Cena, sreo je još dvojicu sudionika olimpijade starih igara, koji su u natjecanjima Zelene livade sudjelovali od prvih dana:

 

I ovogodišnja natjecanja Zelene livade protekla su u odličnoj organizaciji i fer natjecanju, a da sve na padne u zaborav, fotoaparatom je bilježila Petra Cvetić:

 

 

A uspomene na tradicionalna natjecanja Zelene livade, njeguje i poznati glazbenik, maestro Josip Cvitanović, koji je došao podržati i ovogodišnje sudionike i organizatore:

 

Sličan sadržaj

Back to top button