Jaska i okolicaVijesti

“San Ivanjske noći” na kraju uspješne kazališne sezone

Brojni veliki i mali glumci Kazališta Škrabe, njih 50-ak, pripremili su u Jastrebarskom za svoju najdražu publiku na Ivanjsku noć, na kraju još jedne uspješne kazališne sezone, program pod nazivom “San Ivanjske noći” koji je osmislila voditeljica Kazališta Klementina Škrabe, a sastojao se od dijelova hit-predstave “Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir” koja ove godine slavi 5. godišnjicu od svoje premijere.

Uz scene iz “Špeksira” gledatelji su mogli po prvi put vidjeti plesove i scene iz nove predstave “101 dalmatiner” koja će svoju premijeru imati ove jeseni. Kazališna sezona 2019/2020. za mlade kazalištarce bila je zanimljiva, izazovna, originalna i puna raznih kazališnih događanja uživo i online – od satova glume u kazališnoj dvorani, preko božićne predstave, nastupa na poetsko-glazbenim programima, gostovanja, posebnih proba plesa i scenskog pokreta, online plesanja, pjevanja, crtanja, snimanja videa pa sve do satova glume i proba na otvorenom.

Kazalište Škrabe nastavit će s radom i tijekom ljetnih mjeseci – održavat će se satovi glume i probe za predstavu “101 dalmatiner” i “Robin Hood”, ali i posebna kazališna događanja na koja će se moći uključiti i novi glumci. I ovoga ljeta održat će se Ljetni kazališni kamp Hawk City, i to četvrtu godinu zaredom, a sve ljetne aktivnosti bit će na otvorenom. U tijeku su i prijave za ljetnu online radionicu kreativnog pisanja, a svi zainteresirani sve svoje upite i više informacija mogu doznati putem maila kazaliste.skrabe@gmail.com

Povezane vijesti

Back to top button