Jastrebarsko

SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE U ŠKOLI | Što kaže ravnateljica Sanja Sertić?

Nemili događaj, posljednjih dana potresa jaskansku osnovnu školu Ljubo Babić. Tamo se, naime, dogodilo seksualno uznemiravanje među učenicima.

Incidentna situacija komentira se i prepričava u različitim verzijama, a kako se nikakvi oblici nasilja i uznemiravanja, osobito među djecom – ne smiju zataškavati i kako javnost mora znati da, danas sve prisutnijeg, tzv. “međuvršnjačkog nasilja” ima i u našoj sredini, jučer smo o tome objavili informaciju, koja je izazvala brojne i burne reakcije, osobito roditelja djece-aktera “spornih” događaja. Kako je svima nama želja, da nam djeca izrastu u samopouzdane, sretne i samosvjesne osobe, bez traumatskih iskustava, koja mogu ostaviti posljedice na njihov razvoj, smatramo da o ovom, ozbiljnom problemu, s kojim se suočila jaskanska osmoljetka, javnost mora biti istinito informirana.

Svjesna je toga i ravnateljica škole Sanja Sertić:

 

[the_ad id=”9777″]

 

Pa nam je, u petak, nakon sjednice učiteljskog vijeća, ravnateljica Sertić, pojasnila što se zapravo dogodilo?

Škola je, po saznanju za seksualno uznemiravanje, odmah postupila po protokolu te je obaviješten Centar za socijalnu skrb

U seksualnom uznemiravanju nisu sudjelovale djevojčice, već su se neprimjerene radnje međusobnog simuliranja seksualnih odnosa događale isključivo među dječacima:

NOVO:  Sutra je blagdan Svetog Antuna Pustinjaka

 

Školska ravnateljica pojasnila je i gdje se odvijalo to nepoželjno ponašanje seksualne prirode:

Nakon što je ispitano 40-tak učenika, zna se kako su se nemile scene događale u wc-ima, a glavni akteri su petorica učenika iz 8. razreda i dva-tri učenika nižih razreda koji su maltretirali druge učenike

Taj problem, kojim se jaskanska osmoljetka bavi već više od tjedan dana, ipak se ne naziva seksualnim nasiljem:

Seksualni odnosi su simulirani, ali do skidanja i diranja djece po neprimjerenim mjestima nije došlo

Nije, dakle, bilo nikakvog odnosa, osobito ne silovanja, koje se također spominje u kontekstu ove, u Jaski do sad neviđene situacije, no u svakom slučaju riječ je o stresnom događaju:

Kompletan stručan tim je radio prekovremeno kako bi se čim prije došlo do informacija

I u ovom slučaju, odmah smo postupili po Protokolu o postupanju škole u slučaju seksualnog uznemiravanja i sve obavili u roku pet radnih dana, ističe školska ravnateljica Sanja Sertić:

NOVO:  DARUJ KRV, SPASI ŽIVOT | Ovaj tjedan nove akcije u Jastrebarskom

 

Učenici su kažnjeni, no ravnateljica ne otkriva detalje:

 

A u rješavanju te nemile situacije, osim roditelja, nastavnika i stručnjaka, pomoći moramo svi… Cijela lokalna zajednica.

 

[su_button url=”https://www.radio-jaska.hr/livestream” target=”blank” style=”glass” background=”#51aadf” color=”#ffffff” size=”6″ center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: play-circle-o” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”1px 0px 0px #000000″]Slušajte nas uživo[/su_button]

 

Preuzmite našu besplatnu mobilnu aplikaciju (iOS & Android)

 

Pratite nas i na Viberu | Instagramu | Facebooku | Twitteru

 

Komentari objavljeni ispod članaka ne odražavaju stav uredništva Radio Jaske, već isključivo osobe koja je komentirala. Radio Jaska ne može se smatrati odgovornim za eventualnu nastalu štetu trećoj osobi komentiranjem.

Komentari:

Oznake

Ako ste propustili:

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru