Jaska i okolicaVijesti

Šest novih vozila za hitnu medicinsku pomoć, jedno i ispostavi Jastrebarsko

Od 6 novih vozila za hitnu medicinsku pomoć, koje je jučer dobio Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, jedno je isporučeno i ispostavi Jastrebarsko.

“Svako novo vozilo, znak je još višeg standarda i dostupnosti hitne medicinske pomoći, a time i sigurnosti svih žitelja Zagrebačke županije.”, istaknuo je prilikom primopredaje vozila župan Stjepan Kožić, dodavši kako stručnom i kvalitetnom kadru Zavoda za hitnu medicinu, treba osigurati sve potrebne resurse kako bi mogli obavljati svoju osnovnu zadaću i intervenirati u najkraćem mogućem roku.

Nova vozila za hitnu medicinsku pomoć, čija je nabava bila dogovorena još prošle godine, ukupno su vrijedna milijun i 900 tisuća kuna, a osim u Jastrebarsko, raspoređena su i u ispostave: Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelinu, Ivanić-Grad i Samobor.

U 2018. godini osigurano je 2,7 milijuna kuna za nabavu još 4 vozila hitne medicinske pomoći i 5 vozila za sanitetski prijevoz, koja će prema potrebama biti raspoređena u ispostave Zavoda. Inače, od 2014. godine do danas, za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, kupljeno je 38 vozila, ukupne vrijednosti oko 12 milijuna kuna.

“S obzirom da nemamo bolnicu na svom području, vozila hitne medicinske pomoći naša su ‘putujuća bolnica’ u kojoj se često spašavaju ljudski životi i zato na njima ne smijemo štedjeti.” – istaknuo je, pored ostalog, župan Kožić.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close