Jaska i okolicaVijesti

Šest novih vozila za potrebe patronažne službe Doma zdravlja Zagrebačke županije

audio

Dom zdravlja Zagrebačke županije ima 6 novih vozila za potrebe patronažne službe, a jedno je dobila i ispostava u Jastrebarskom gdje je u srijedu održana i primopredaja vozila. Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja uručio je župan Stjepan Kožić.

 

 

Novonabavljena vozila namijenjena županijskoj patronažnoj službi, ukupno su vrijedna 470 tisuća kuna, a osim ispostave Jastrebarsko, po jedno vozilo dobile su i ispostave Dugo Selo, Velika Gorica i Vrbovec te dva vozila ispostava u Zaprešiću. Večeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, naglasio je da su takva vozila „radna mjesta“ patronažnih i sestara za kućnu njegu, odnosno tima za palijativnu skrb.

 

“Osim u pomlađivanje voznog parka, ulažemo znatna sredstva i u dijagnostičke uređaje i općenito infrastrukturu županijskog Doma zdravlja.” – istaknuo je Bergman te se osvrnuo i na aktualni problem nedostatka specijalista.

 

 

O problemu nedostatka specijalista govorio je i župan Stjepan Kožić, koji je podsjetio da je Zagrebačka županija jedna od rijetkih županija koja financira specijalističko usavršavanje, a trenutno je to za 9 mladih liječnika.

 

 

Ovotjednoj primopredaji vozila za potrebe patronažne službe, prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Stipe Bučar.

 

Povezane vijesti

Back to top button