Jaska i okolicaVijesti

Šestero iz jaskanskog kraja na popisu 480 novih mentora i savjetnika

Među najboljim hrvatskim nastavnicima četvero je iz jaskanskog kraja. Agencija za odgoj i obrazovanje i ove je godine, naime, promovirala odgojitelje, učitelje, nastavnike i stručne suradnike u zvanje mentora i savjetnika, a na tom prestižnom popisu nalaze se i naši obrazovni djelatnici.

Iz osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko, to su: Lidija Ban – učiteljica razredne nastave i Mario Samarin – učitelj povijesti, koji su promovirani u zvanje učitelj mentor, te Vesna Turk – učiteljica tehničke kulture, koja je promovirana u zvanje učitelj savjetnik. Iz osnovne škole Klinča Sela, zvanje učitelj mentor, stekla je Mirela Bedeniković Lež – učiteljica engleskog jezika.

AZOO

Ova zvanja stječu obrazovni djelatnici koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem, unapređuju nastavni proces poučavanja, kao i odgojno – obrazovni sustav u cjelini.

Ocjenu rada učitelja odnosno nastavnika daju ravnatelji škola na osnovi praćenja njihovog rada, uz suglasnost vijeća nastavnika, te viši savjetnik Agencije za odgoj i obrazovanje, na osnovi neposrednog uvida u rad i praćenja rada nastavnika. Ipak, zadnju riječ ima ministrica obrazovanja, koja je i donjela odluku o imenovanju u novo zvanje.

Promoviranjem u zvanje mentora i savjetnika, osim titule, nastavnici dobivaju i uvećanu plaću. No, time i obvezu na rad dijelom radnog vremena za potrebe Ministarstva znanosti i obrazovanja na poslovima stručno – pedagoškog nadzora, mentorstva pripravnicima, stručnog usavršavanja i slično. U zvanja mentora i savjetnika, izabrani su na pet godina, a u isto zvanje, mogu biti ponovno izabrani.

AZOO

Na popisu na kojem se nalazi 480 novih mentora i savjetnika, osim četvero nastavnika iz jaskanske i klinčaselske osnovne škole, nalaze se i glazbenici jaskanskog porijekla, koji su profesori u zagrebačkim glazbenim školama. To su: Krešimir Fabijanić – nastavnik trube u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog, koji je promoviran u profesora mentora, te Nikola Fabijanić – nastavnik saksofona u Glazbenoj školi Pavao Mirkovac, koji je promoviran u zvanje profesora savjetnika.

Komentari:

Oznake
Close