192/193 infoJaska i okolicaVijesti

Sinoć u Gornjem Desincu održana prigodna svečanost povodom kupnje vatrogasnog vozila

Novonabavljeno vatrogasno vozilo za gašenje požara, vatrogasace i vatrogasni dom u Gornjem Desincu, blagoslovio je sinoć župnik Župe Desinec velečasni Petar Ribarić, nakon čega su okupljene vatrogasce i njihove goste, pozdravili: predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog, ujedno i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice – Željko Popović, te jaskanski gradonačelnik, ujedno i član DVD-a Gornji Desinec – Zvonimir Novosel.

Obojica su desinečkim vatrogascima zaželjeli uspješan rad s nabavljenim vozilom, te obećali i financijsku pomoć, pri zatvaranju financijske konstrukcije. DVD Gornji Desinec, vozilo za gašenje požara nabavilo je, naime, od vatrogasne postrojbe DVD-a Ključ iz Ključa Brdovečkog. Radi se o rabljenom, no desetak godina mlađem vatrogasnom vozilu, od onog kojeg je do sada imala ova naša vatrogasna postrojba. Novo vozilo ima 7 sjedećih mjesta, posjeduje spremnik za vodu kapaciteta dvije i pol tisuće litara, te spremnik za pjenilo 300 litara i opremljeno je svom potrebnom opremom za gašenje požara i tehničke intervencije.

Kupnju su financijski (do sada) pomogle: Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije, a prema sinoćnjim riječima gradonačelnika i predsjednika gradske vatrogasne zajednice, financijska pomoć neće izostati ni od strane Grada, odnosno od strane Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog.

POGLEDAJTE I OVO:  Perivojem odzvanjao linđo, održano događanje 'Njegujmo tradiciju' | foto, audio

Za sinoćnje svečanosti u Gornjem Desincu, predsjednik DVD-a Gornji Desinec – Josip Novosel, ključeve vatrogasnog vozila svečano je predao zapovjedniku – Vedranu Boričeviću, nakon čega je upriličena i prezentacija vozila okupljenim gostima i uzvanicima. Predsjednik DVD-a Cvetković – Mladen Boričević, tom je prilikom desinečkim vatrogascima poklonio i vrijednu opremu za vatrogasno vozilo: cijevi, cijevne mostiće, mlaznicu i naprtnjače, te u ime svih članova DVD-a Cvetković, predložio bratimljenje ta dva društva, kao rezultat iznimno uspješne međusobne suradnje i prijateljstva, što su članovi DVD-a Gornji Desinec s radošću i prihvatili.

Svečanom blagoslovu i prezentaciji vozila, nazočili su sinoć i: zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, članovi Izvršnog odbora gradske vatrogasne zajednice, predstavnici DVD-a Ključ i DVD-a Donji Desinec, te gradski vijećnik Petar Španić.

Inače, vatrogasna postrojba DVD-a Gornji Desinec jedna je od 8 primarnih vatrogasnih postrojbi, uz središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Jastrebarsko, s područjem djelovanja u naseljima istočnog i sjeveroistočnog dijela grada Jastrebarskog, koje obuhvaća naselja: Gornji Desinec, Lokošin Dol, Prhoć, Stankovo i Orešje Okićko. U tim naseljima živi oko 1.400 stanovnika u 400-injak kućanstava, što je oko 9% ukupnog stanovništva na području grada Jastrebarskog.

POGLEDAJTE I OVO:  Projektom "kulTura" nastavlja se uspješna suradnja Jastrebarskog i Črnomlja | audio

U prosjeku, ova vatrogasna postrojba godišnje odradi 10-ak vatrogasnih intervencija, ima 32 operativna vatrogasca, od kojih polovica njih ima položenu vozačku C kategoriju.

Od vatrogasne tehnike, DVD Gornji Desinec, posjeduje i jedno vatrogasno vozilo za prijevoz vatrogasaca iz 2009. godine, a zapovjednik tog društva – Vedran Boričević, ističe – da će novonabavljenim vatrogasnim vozilom svakako biti poboljšana zaštita građana i njihove imovine od požara i drugih ugroza, kako na području djelovanja, tako i na području grada Jastrebarskog, a po potrebi i šire.

Komentari:

FOTO
VZG Jastrebarsko
Oznake

Slične teme:

Close