Jaska i okolicaVijesti

Skoro 4 tisuće vjernika ovu subotu dolaze u posjet Krašiću

Skoro 4 tisuće vjernika i hodočasnika iz Đakovačko – Osječke nadbiskupije, posjetit će ove subote, (3. ožujka) Krašić, rodno mjesto blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Povodom 120 godina blaženikovog rođenja i obilježava 20. godišnjice od njegova proglašenja blaženim, slavonski će vjernici u subotu prijepodne posjetiti Krašić, a nakon toga, u poslijepodnevnim satima i blaženikov grob u zagrebačkoj katedrali, gdje će sudjelovati i u misnom slavlju.

Vjernici i hodočasnici iz Đakovačko – Osječke nadbiskupije, dolaze s oko 90 autobusa, zbog čega će središnji trg u Krašiću, u subotu od ranih jutarnjih sati, biti zatvoren za sav promet.  Stoga, iz Policijske postaje Jastrebarsko, već danas upozoravaju stanovnike Krašića i okolice da u subotu nepotrebno ne izlaze s automobilima na cestu, jer će negdje do 13 sati, kako u samom središtu Krašića, tako i na prometnicama, biti izuzetno velika gužva.

S željom i molitvom, da se blaženog kardinala uskoro proglasi i svetim, slavonski hodočasnici i vjernici, za subotnjeg boravka u Krašiću, posjetit će tamošnju crkvu Presvetog Trojstva, spomen sobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca i krašićku općinsku vijećnicu.

Sličan sadržaj

Back to top button