OstaloVijesti

Skupljaju se donacije za mladog vratara Karla Sokača stradalog u prometnoj nesreći

Prenosimo apel za pomoć oca mladog vratara Karla Sokača koji je na Silvestrovo doživio prometnu nesreću i ostao paraliziran

Otac sam teško stradalog sina Karla Sokača iz Križevaca koji je svoju igračku karijeru počeo, a nažalost i završio u NK Radnik Križevci. Još je igrao za Slaven Belupo, pa zatim u dva navrata u GNK Dinamo Zagreb (2010. g. i 2015. g.), NK Varaždin, sa kojim je osvojio i Malu kutiju Šibica, i tom prigodom bio najzaslužniji pojedinac u redovima Varaždinaca, NK Bjelovar i mladim selekcijama reprezentacije.

Molio bih vas da objavite priču i apel za pomoć pri njegovom liječenju. – počinje nam tužnu priču otac Davor Sokač.

Ako možete pomozite | Ponestaju financijska sredstva za skupu rehabilitaciju stradalog Karla Sokača

Karlo je na Silvestrovo doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je bio putnik na stražnjem sjedištu automobila i u kojoj je ostao potpuno paraliziran od vrata na dolje. Poslije dviju operacija, smješten je na rehabilitaciju u Varaždinske Toplice, no 31. srpnja HZZO skida pravo na financiranje rehabilitacije. Obiteljskim sredstvima uplaćeno je još 28 dana (jadan dan u Varaždinskim Toplicama stoji 620 kuna) rehabilitacije, sakupili smo za još 6 dana, a prijatelji i kolege čuvši za naš problem krenuli su u razne akcije prikupljanja pomoći po društvenim mrežama.

Karlo bi u toplicama trebao biti još najmanje tri mjeseca, a dok je tamo obitelj preostaje uređenje sobe prilagođene osobama s invaliditetom. Dio su uspjeli pokriti raznim humanitarnim akcijama ljudi dobrog srca. No, jednostavno za normalan život, za vrijeme i nakon rehabilitacije Karla, to jednostavno nije dovoljno. Nakon rehabilitacije, Karlo će trebati svakodnevnu pomoć fizioterapeuta, a to HZZO ne pokriva. U dosadašnjem tijeku rehabilitacije, Karlu se vratila funkcija desnog ručnog palca što je probudilo nadu u djelomičan ili pak potpuni oporavak.

“Hvala svima koju su pomogli i koji će pomoći mojem Karlu da se što bolje oporavi. Jedna kava danas nikome neće faliti, a njemu će svaka kuna dobro doći jer stvarno je skupa rehabilitacija i ostali troškovi oko toga. Ne dao Bog nikome ovakve patnje kroz koju on prolazi”, kazao je tata Davor koji nam je otkrio kako su mu liječnici na početku ove tužne priče rekli da se ide oprostiti s Karlom jer više neće moći govoriti niti samostalno jesti.  “S poteškoćama, ali on danas i govori i jede, samostalno diše. Daj Bože da se dogodi čudo i da jednog dana i prohoda. Sada može samo malo micati nogama i rukama. Ne gubimo nadu i optimizam”, ističe tata Davor.  Karlo je bolje, redovito vježba, sada može micati i palac na ruci i tata vjeruje da bi mu se mogli i svi prsti vratiti u funkciju.

Svi koji žele i mogu pomoći donacijom za liječenje mladog Karla to mogu učiniti račun:

KARLO SOKAČ

KALNIČKA 64, KRIŽEVCI

IBAN HR8824020063210271450

 

Sličan sadržaj

Back to top button