Jaska i okolicaVijesti

Slavljenički koncert KUD-a umirovljenika Jastrebarsko | audio, foto

100-tinjak minuta trajao je prošlotjedni slavljenički koncert KUD-a umirovljenika Jastrebarsko, za kojega je izveden niz skladbi.

 

Pljeska u dvorani Glazbene škole Jastrebarsko, prošloga petka nije nedostajalo. Od početka do kraja slavljeničkog koncerta, publika je burnim pljeskom pozdravljala domaćine i njihove goste, kao i one bez čije potpore i pomoći KUD umirovljenika, ne bi mogao djelovati. Upravo njih, na samom početku koncerta pozdravio je predsjednik KUD umirovljenika Jastrebarsko Ivan Smolčić, koji je posebne riječi zahvale uputio gradonačelniku Zvonimiru Novoselu:

 

U ime KUD-a umirovljenika zahvala je upućena i Centru za kulturu i njegovoj ravnateljici Nikolini Ribarić

 

Pljesak i zahvalu dobila je i Glazbena škola Jastrebarsko

 

Posebne riječi zahvale Ivan Smolčić uputio je dugogodišnjoj voditeljici pjevačkog zbora Ceni Majcunić, koja je  nažalost upravo danas preminula.

 

Preminula Cena Majcunić

 

Slavljenički koncert KUD-a umirovljenika bio je prilika za podsjećanje na njegovo osnivanje prije četvrt stoljeća, što je učinila tajnica KUD-a Miroslava Šoštarić:

 

Pjevački zbor izvodi različiti glazbeni repertoar:

 

Slavlje jaskanskih umirovljenika uveličali su svojim nastupom: KUD Cvijet iz Cvetkovića, Tamburaški orkestar DVD-a Čabdin, Kvartet saksofona Glazbene škole Jastrebarsko, te pjevački zbor slovenskog KUD-a iz Črnomlja. Na kraju koncerta podijeljene su zahvalnice, a nazočnima se obratio i gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

Proslava 25. obljetnice KUD-a umirovljenika održana je u okviru događanja povodom Dana grada, pa nije izostala ni pjesma koja je svojevrsna himna našega grada i čiji jedan dio objavljujemo na kraju ovoga izvješća.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close