Livestream
Jaska i okolicaVijesti

Ovog vikenda “Cvjetna Jaska” – prvi jaskanski festival cvijeća

Preostalo je nekoliko dana do prvog jaskanskog festivala cvijeća pod nazivom “Cvjetna Jaska”. Ovom se manifestacijom želi, ne samo podsjetiti na dugu i bogatu tradiciju uzgoja i darivanja cvijeća, kao i na nekadašnje tradicionalne jaskanske priredbe poput “Cvjetnog korza”, već i omogućiti jaskanskim i gostujućim cvjećarima i proizvođačima cvijeća, da predstave svoje vještine, stručnost, inovativnost i dakako, sezonsku ponudu sadnica i raslinja.

Danas je počelo postavljanje cvjetnih instalacija na glavnoj jaskanskoj ulici, koje simbolički ukazuje na put koji vodi do izložbeno prodajnog prostora – platoa ispred Žitnice u parku Erdödy, gdje će se održati ova dvodnevna manifestacija, u subotu i nedjelju, 19. i 20. svibnja, od 10 sati.

glavna jaskanska ulica, podno crkve sv. Nikole

Izložbeno prodajni aspekt Cvjetne Jaske, bit će obogaćen i izložbenim programom, koji će kroz fotografije, predmete, audio zapise i projekcije prikazati najljepše trenutke jaskanske prošlosti, kao i prigodnim radionicama, ponudom domaćih proizvoda od voća i ljekovitog bilja te brojnim drugim sadržajima, tematski vezanim uz cvijeće i prirodu. Kako bi se posjetitelji sajma cvijeća Cvjetna Jaska mogli zadržati u ugodnom ambijentu parka Erdödy, organizatori su osigurali i kompletnu ugostiteljsku ponudu, uz raznolik izbor hrane i pića uz napomenu da će u ponudi biti i domaći štrukli i ostale tradicijske slastice.

Organizator prodajne izložbe cvijeća, sadnica i pratećeg programa “Cvjetna Jaska” je Centar za kulturu Jastrebarsko, u suradnji s gradskom turističkom zajednicom i tvrtkom Hram, te uz potporu Grada Jastrebarskog.

Komentari:

Slične teme:

Close