Jaska i okolicaVijesti

Danas počinju ‘Dani vina’, Nives Celzijus kuma manifestacije

Danas počinju ovogodišnji jaskanski Dani vina! Ova najpoznatija jaskanska manifestacija, kao što znamo, ove godine mijenja termin i održava se od 7. do 10. lipnja pod šatorom na jaskanskom sajmištu, a osim raznih bogatih i zanimljivih događanja, posjetitelje će u večernjim satima zabavljati Barabe, Maja Šuput, Zvonko Bogdan i Miroslav Škoro.

Dane vina prošli je tjedan na press konferenciji za novinare na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu, najavio gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, te je poznatu pjevačicu i glumicu, Nives Celzijus, imenovao kumom ove manifestacije.

“Najbolja vinska manifestacija ove se godine održava u novom terminu od 7. – 10. lipnja, i na poznatoj staroj lokaciji gdje sve posjetitelje tradicionalno očekuje bogata gastronomska ponuda vrhunskih vina, pjenušaca i domaćih jela praćena kulturno umjetničkim i veselim glazbeno – zabavnim programom, a za što će se pobrinuti jaskanski vinari i poznate estradne zvijezde. Vidimo se u Jaski!” – poručio je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Bogat glazbeno – zabavni program najavili su Maja Šuput i Tomislav Španić iz Baraba koji će posjetitelje zabavljati sljedećeg četvrtka, dok će u petak, 8. lipnja, šator dobro zagrijati “kraljica svadbi i estrade” Maja Šuput. U subotu 9. lipnja nastupa legendarni Zvonko Bogdan, a Dane vina će u nedjelju 10. lipnja zatvoriti popularni Miroslav Škoro.

U Zagrebu je najavljena i tradicionalna obrtničko turistička izložba Eko Etno Jaska, a Vinska kraljica Zagrebačke županije, Lucija Fabek i mladi vinar Nikola Šember, prezentirali su ovogodišnje vinare izlagače koji će pod šatorom ponuditi vina i pjenušce.

Nakon uvodnog programa na Zrinjevcu, organizirana je i vožnja retro ‘double decker’ autobusom Zagrebom, gdje su prisutni imali prilike porazgovarati s poznatim estradnim zvijezdama i organizatorima, kušati jaskanska vina i pjenušce, kao i autohtonu poslasticu plešivički ‘copanjek’.

Konferenciju za medije uveličale su Svetojanske mažoretkinje i članice Udruge umirovljenika Jastrebarsko u narodnim nošnjama.

 

FOTO
Grad Jastrebarsko
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close