Jaska i okolica

U četvrtak počinju Dani vina | AUDIO

Dva dana dijeli nas do početka ovogodišnjih „Jaskanskih vinskih svečanosti“, koje će biti održane od četvrtka, 8., do nedjelje, 11. rujna. Ova, najpoznatija manifestacija našega kraja, koja obiluje bogatim eno i gastro, kao i kulturnim, turističkim, sportskim i zabavno-glazbenim programom, najavljena je prošli četvrtak u Šumskom dvoru u Svetoj Jani.

Ivana Herceg, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Jastrebarskog, tom je prilikom istaknula:

 

Predstojeće Dane vina, najavio je i gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

IMG_2321

Aktualna vinska kraljica Lucija Šember iz Pavlovčana, koja je nazočila prošlotjednoj konferenciji za medije povodom ovogodišnjih Dani vina, bit će u četvrtak i na svečanosti otvorenja ove manifestacije.

 

Gradonačelnik Novosel, najavio je i partnera ovogodišnjih Dana vina:

 

Brački Supetar, bit će, dakle, jedan od sudionika manifestacije Eko Etno Jaska, koju je najavio zamjenik gradonačelnika i predsjednik jaskanskog Udruženja obrtnika Stipe Bučar:

 

Bučar je najavio i jedno humanitarno događanje, koje organizira Udruženje obrtnika Jastrebarsko:

 

KotloVina show u listopadu

Gostima se ranijih godina, posljednjeg dana Jaskanskih vinskih svečanosti (u nedjelju) dijelila i kotlovina, koja se pripremala za natjecanja, pod nazivom KotloVina show, no ove godine, toga neće biti. Zbog održavanja parlamentarnih izbora, u nedjelju 11. rujna, ove će godine KotloVina show izostati, ali organizatori su najavili da će to natjecanje biti održano početkom listopada kao zasebna manifestacija.

Za 19. rujna, gradonačelnik je najavio i “Berbu u Jaski”, na kojoj će sudjelovati gradonačelnici i gradonačelnice iz cijele Hrvatske.

Dodajmo još, da su konferenciji za medije, nazočili neki od glazbenih izvođača ovogodišnjih Dana vina, poput Gazda, Baraba i Jasmina Stavrosa, koji su pripremali svoje kulinarskle specijalitete.

20160901_124321

 

Preuzmi besplatnu aplikaciju

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close