Jaska i okolicaVijesti

Sljedeći tjedan prvo ovogodišnje zaprašivanje komaraca u Jaski

Osim vrućina, nastupila je i sezona komaraca, koji osim što su prilično naporni, mogu biti i opasni jer prenose razne vrste zaraza te kod nekih ljudi izazivaju alergijske reakcije.

Najučinkovitija borba protiv komaraca je uništavanje njihovih legla i sprečavanje razmnožavanja, a prvo ovogodišnje zaprašivanje u gradu Jastrebarskom najavljeno je za idući utorak, 18. lipnja, u rano jutarnjem terminu od 5 do 7 sati.

Uništavanje komaraca provesti će se hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju, u ranim jutarnjim satima, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca.

Područje grada Jastrebarskog – putovi kretanja: TREŠNJEVKA, FRANJE TUĐMANA, ERDÖDYEV PARK, ZRINSKO FRANKOPANSKA, STROSSMAYEROV TRG, ZAGREBAČKA, V. MAČEKA, BANA JOSIPA JELAČIĆA, MLADINSKA, ZDIHOVAČKA, KLINČASELSKA, ZELENI GAJ, KNEZA BRANIMIRA, PETRA SVAČIĆA, V. VIDRIĆA, V. VLAISAVLJEVIĆA, A. ŠENOE, M. GUPCA, A. I D. STARČEVIĆA, T. E. BAKAČA, KOLODVORSKA, J. MATKA, P. SKOKA, MIRNI PUT, V. NAZORA, DRAGUTINA DOMJANIĆA.

“Svi Izvoditelji stručno su osposobljeni za rad s opasnim kemikalijama, stručno se usavršavaju kroz Program trajne edukacije za izvoditelje obveznih DDD mjera, posjeduju osobne plastificirane identifikacijske iskaznice za ovlaštene Izvoditelje DDD mjera te imaju regulirane svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnosti radnika za poslove s posebnim uvjetima rada (rad s kemikalijama).” – poručili su iz tvrtke EKO-DERATIZACIJA d.o.o.

Oznake
Close