Jastrebarsko

Za vikend Jaska u znaku pjesme, plesa i narodnih običaja

Ovog vikenda, Jatrebarsko će biti u znaku pjesme, plesa i narodnih običaja. U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarskog, u petak, 21. travnja, bit će, naime, održana Smotra zborova, a dan kasnije, u subotu 22. travnja, Regionalna smotra folklora.

Smotra zborova i vokalnih sastava više neće biti revijalnog karaktera, već natjecateljskog, što znači da će najbolji na jaskanskoj smotri biti predloženi za Županijsku smotru zborova i malih vokalnih sastava.

Smotra će se održati u Centru za kulturu, u petak od 20 sati, a nastupit će: Župski crkveni zbor. Sv. Nikole Jastrebarsko, KUD umirovljenika Jastrebarsko, Udruga pjevača izvornih pjesama Sv. Jana, te KUD-ovi: “Cvijet” – Cvetković, Desinec i „Okićka trešnja“ – Stankovo, kao i VA Gouriena.

Odluku o predstavniku na Županijskoj smotri donijet će vokalni pedagog, pjevač i dirigent Bojan Pogrmilović.

NOVO:  DARUJ KRV, SPASI ŽIVOT | Ovaj tjedan nove akcije u Jastrebarskom

U subotu, 22. travnja, gradska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga organizira i Regionalnu smotru dječjeg folklora, te Regionalnu smotru izvornog i koreografiranog folklora. Ove smotre bit će održane u Domu kulture. Dječje skupine sa svojim nastupima počet će u 18 sati, a odrasle u 19 sati.

Na Dječjoj će smotri nastupiti dječje skupine KUD-ova: Klinča Sela, “Bratinečko srce” – Bratina, Sv. Jana, Josip Torbar – Krašić, Magdalena – Donja Kupčina, “Seljačka sloga” – Kupinec i Desinec. Nastupe malih folkloraša i ove godine će pratiti koreograf, voditelj, istraživač, te inicijator osnivanja folklornih udruga za djecu i mlade, Goran Knežević.

Istog dana, dakle, u subotu 22. travnja, nastupit će i odrasle folklorne skupine. I oni će nastupiti pred stručnom komisijom u kojoj će ove godine sjediti Tvrtko Zebec iz Instituta za etnologiju i folkloristiku, te voditelj pjevanja u Folklornom ansamblu Ivan Goran Kovačić Tomislav Habulin.

NOVO:  Vatrogasna zajednica | Osposobljeno 28 novih vatrogasnih dočasnika

U kategoriji izvornog folklora nastupit će: Matica umirovljenika grada Jastrebarsko, KUD-ovi: “Seljačka sloga” – Kupinec, Lipa – Slavetić, Magdalena – Donja Kupčina i Desinec, a u kategoriji koreografiranog folklora predstavit će se KUD-ovi: “Bratinečko srce” – Bratina, Sv. Jana i Magdalena iz Donje Kupčine.

Na sva ova, kulturno-umjetnička događanja, ulaz će biti slobodan.

Komentari:

Oznake

Ako ste propustili:

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru