Jaska i okolicaVijesti

Sporazum o prijateljstvu i suradnji Grada Jastrebarskog i Općine Vela Luka

Sporazum o prijateljstvu i suradnji potpisali su gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, i načelnica Općine Vela Luka na Korčuli, Katarina Gugić, prilikom nedavne sjednice Općinskog vijeća Vele Luke koja je po prvi put održana na otvorenom i usred ljeta, daleko od ožujskog termina Dana općine i blagdana veloluškog zaštitnika sv. Josipa.

Prisutnima se prigodnim govorom obratila načelnica Općine, a Sjednica je nastavljena obraćanjem župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, a potom i predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je Velu Luku opisao kao mjesto sačuvanog prostora te u svom govoru domaćinima poručio da ga nastave čuvati i brinuti se o njemu.

Događaj je nastavljen potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji Grada Jastrebarskog i Općine Vela Luka.

Uslijedila je i dodjela nagrada najuspješnijim sportašima u protekloj godini, a uručena su i općinska javna priznanja te je sjednica završila stihovima pjesme Izvora Oreba “Jo da mi je” koju je za života izvodio Oliver Dragojević.

Uz gradonačelnika Zvonimira Novosela, u posjeti Općini Vela Luka bili su i jaskanski gradski vijećnici koji su prisustvovali svim manifestacijama u organizaciji domaćina kao i na misi zadušnici te polaganju vijenaca na Oliverovom grobu.

FOTO
Vela Luka
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close