192/193 infoVijesti

Spriječen požar borove šume u Slavetiću

Vatrogasci DVD-a Petrovine spriječili su jučer požar borove šume u Slavetiću! Naime, jučer nešto iza u 14 sati, putem županijskog vatrogasnog operativnog centra 193 zaprimljena je dojava o požaru livade u Slavetiću, neposredno uz sam rub borove šume.

Gradski vatrogasni zapovjednik Vedran Boričević odmah je, putem novog automatiziranog sustava uzbunjivanja, uzbunio nadležnu primarnu vatrogasnu postrojbu DVD-a Petrovine, koja je u vrlo kartkom vremenu izašla na intervenciju s vatrogasnim vozilom za gašenje požara i 5 vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije, vatrogasci su zatekli požar niskog raslinja i trave na livadi u blizini borove šume, koji je prijetio širenjem na samu šumu.  Brzom intervencijom vatrogasaca DVD-a Petrovine koju je vodio zamjenik zapovjednika Damir Borošić, požar je lokaliziran u kratkom vremenu, te je u potpunosti ugašen nakon jednog sata, čime je spriječeno širenje požara na samu borovu šumu i nastajanje veće materijalne štete.

Ovim putem, Vatrogasna zajednica još jednom apelira na sugrađane da se suzdržavaju od paljenja korova na otvorenom prostoru, jer je i ovaj (jučerašnji) požar mogao imati daleko veće posljedice.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close