Jaska i okolicaVijesti

Srpanjski “Plac Mljac” pojačan programom Svetojanaca

Sutrašnja prva subota u mjesecu srpnju opet će u Jaski biti u znaku sajma domaćih proizvoda “Plac Mljac”.

Ponuda će sutra od 8 sati i ovom prilikom biti bogata i raznovrsna, s naglaskom na svježem sezonskom voću i povrću, no neće izostati ni ostali domaći proizvodi nastali na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Jaske i okolice. Već uobičajeno, lijep ugođaj na sajmu sutra će biti nadopunjen programom koji priprema Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, koji počinje oko 10 sati, a koji će dočarati nekadašnje običaje u vrijeme žetve i ljetnih poslova na zemlji.

Nastupom Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, sajam domaćih proizvoda “Plac Mljac” kreće s praksom povezivanja etno uščuvane kulturne baštine i prezentacije proizvoda nastalih kod malih, domaćih proizvođača.

Organizatori poručuju da će se i sutra naši sugrađani na platou pored crkve Svetog Nikole moći opskrbiti mladim krumpirom, češnjakom, paprikom, borovnicama i ostalim voćem i povrćem, gljivama, domaćim kruhom, tradicionalnim slasticama, čajevima, uljima, svježe pripremljenim pekmezima, medom, sirom i ostalim mliječnim proizvodima, te cvjetnim sadnicama.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close