Jaska i okolicaVijesti

Štete i u Jastrebarskom, tlo u središnjoj Hrvatskoj podrhtava cijeli dan

Više od deset potresa jačine preko 3.0 po Richteru pogodilo je tijekom dana središnju Hrvatsku

Snažan potres pogodio je danas Hrvatsku, a epicentar magnitude 6.4 je bio kod Petrinje. Najteže su stradali Petrinja, Glina i okolna naselja. U potresu, nažalost, ima najmanje sedmero poginulih i deseci ozlijeđenih, a materijalna šteta je velika. MUP je objavio kako je poginula djevojčica u Petrinji, pet muškaraca u Majskim Poljanama i jedan muškarac u mjestu Žažina. Najmanje 6 osoba je teško ozlijeđeno i 20 lakše.

 

Tijekom dana je središnju Hrvatsku ukupno pogodilo više od deset potresa jačine preko 3.0 po Richteru, a jedan od njih, onaj u 17:20 h, magnitude 3.3 po Richteru zabilježen je s epicentrom 10-tak kilometara sjeveroistočno od Jastrebarskog.

Današnji najveći i razarajući potres s epicentrom magnitude 6.4 kod Petrinje osjetio se u cijeloj Hrvatskoj, a materijalnu štetu je ostavio i na širem području Jastrebarskog. Oštećenja je pretrpjela i župna crkve svete Ane u Gorici Svetojanskoj, a vrlo opasno je djelovalo urušavanje zida stare kuće u centru Jastrebarskog koja se nalazi u dvorištu trgovine Zlatka Dragovića koji je objavio snimku sa sigurnosne kamere i sam trenutak urušavanja.


Crkva svete Ane

Vatrogasci i žurne službe danas su tijekom dana po Jaski čistili štetu nastalu od potresa, pretežito crijepove s glavne jaskanske ulice u kojoj je najviše starih kuća.

FOTO
facebook

Slična tema:

Back to top button