Jaska i okolicaVijesti

Stjepan Kožić odbacio sve optužbe od Kreše Beljaka

Župan Zagrebaćke županije Stjepan Kožić oglasio se priopćenjem i odbacio sve optužbe za koje ga tereti predsjednik HSS-a Krešo Beljak.  Podsjetimo, hrvatski medijski prostor punili su napisi o umiješanosti Stjepana Kožića u prelazak saborskog zastupnika Mladena Mađera u klub Milana Banića, kao i o priklanjanju župana Kožića stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti. Na sve to Kožić u svom priopćenju navodi:

“Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti. Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Mađeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Mađera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu. S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima. Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik” – objavio je Stjepan Kožić.

Podsjetimo, župan je reagirao nakon što je Krešo Beljak najavio da će USKOK-u prijaviti nova saznanja vezana uz prelazak Mladena Madjera u Klub Milana Bandića. Rekao je, da će se nova prijava odnositi i na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića, koji je navodno prijetio Madjeru da će aktivirati svoj saborski mandat ukoliko ovaj ne prijeđe Bandiću.

Povezane vijesti

Back to top button