Jaska i okolicaVijesti

Stjepanu Kožiću ‘prekipjelo’, sutra osniva novu stranku

“Stjepan Kožić – nezavisna lista” – tako će se, navodno, zvati nova politička stranka koju sutra osniva župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Taj HSS-ov veteran, nezdovoljan politikom stranke koju vodi Krešo Beljak, već je ranije dao ostavku na mjesto potpredsjednika stranke, a sada je, kako prenose neki mediji, i istupio iz Hrvatske seljačke stranke.

HSS je time izgubio svog jedinog župana i sigurno je riječ o novom raslojavanju u toj stranci, koju već duže vrijeme razaraju unutarstranački sukobi.  Brojni su ugledni HSS-ovci napustili tu stranku (ili su izbačeni iz nje), a sada je očito “prekipjelo” i županu Kožiću. U toj odluci ima podršku, kako neslužbeno doznajemo, 7 od ukupno 8 HSS-ovih vijećnika u skupštini Zagrebačke županije, a među njima je i Boris Klemenić iz Jastrebarskog.

Inače, za osnivanje političke stranke treba 100 članova, a Stjepan Kožić zasigurno ih ima toliko jer je za sutra najavljeno službeno osnivanje stranke. No, podršku u tome, neće dobiti od jaskanskih HSS-ovaca, jer je Filip Tončić, predsjednik Gradske organizacije HSS-a Jastrebarsko, za Radio Jasku danas izjavio “da jaskanski HSS, ostaje u HSS-u”. A hoće li pojedini jaskanski HSS-ovci sutra ipak otići u Rakovec na osnivačku skupštinu Kožićeve stranke, vidjet će se na licu mjesta. Osim predsjednika, birat će se i druga stranačka tijela, potpredsjednici, tajnik, Nadzorni odbor, Časni sud… i tako redom.

Osnivanje stranke “Stjepan Kožić – nezavisna lista”, biti će zasigurno novi veliki udarac za HSS, koji može izazvati i nove političke prevrate u županijskoj skupštini.

 

Sličan sadržaj

Back to top button