Jaska i okolicaOstaloVijesti

STO GODINA TETE RUŽE | U jaskanskom obiteljskom domu obilježen dvostruki rođendan

Teta Ruža danas je navršila 100, a baka Anica 88 godina

Od 2. travnja 1920. pa do 2. travnja 2020. prošlo je točno sto godina, a isto toliko godina života obilježila je danas teta Ruža, štićenica jaskanskog Obiteljskog doma Andreja.

Ruža Ivanić rođ. Gerovac (otac se doselio iz Like) je odrasla u velikoj obitelji u Dugoj Resi s tri brata i tri sestre, a skoro trećinu životnog vijeka, točnije 32 godine, radila je kao tekstilna radnica u dugoreškoj Pamučnoj Industriji. Djece nije imala, a u šali kaži kako joj je najveća pogreška što se udala u 45. godini.

Za Ružu se može reći da je dobrog zdravlja jer samostalno jede i pamćenje je služi, a dane provodi u molitvi i čitajući (i to još uvijek bez naočala!). U domu u Jastrebarskom živi sedam godina.

Ova rijetka situacija proslave prvog stoljeća života, postala je još raritetnija. Naime, druga štićenica doma također danas obilježava rođendan. Naša Jaskanka Anica Popović rođ. Jurejevčić, nekad poznata šnajderica, rođena je u Žumberku 2.4.1932. g. i danas je navršila 88 godina. Anica je od 2013. prabaka, a u Obiteljskom domu Andreja živi zadnjih 5 godina.

I teti Ruži i baki Ani želimo sretan rođendan i dobro zdravlje!

FOTO
privatni album

Filip Popović

digital freak, na Radio Jaski u više uloga, oženjen, otac dva gremlina, završio financije no privlačniji mu je nemir lokalne novinarske redakcije, genetski brz na jeziku i s desnom rukom na srcu
Back to top button