Jaska i okolicaVijesti

Što Grad Jastrebarsko radi po pitanju zbrinjavanja životinja?

O tome što Grad Jastrebarsko radi po pitanju zbrinjavanja životinja i koliko ga to košta, govorilo se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Ta je tema aktualizirana i prilikom usvajanja proračuna za iduću godinu, a i na kraju sjednice, pod točkom razno, o tome je govorio pročelnik Zdravko Režek kako bi vijećnike upoznao s novim Zakonom o zaštiti životinja.

 

A za tu uslugu u gradskom je proračunu za iduću godinu planiran iznos od 300 tisuća kuna:

 

Teret zbrinjavanja napuštenih životinja po novom je Zakonu, dakle, pao na leđa jedinica lokalne samouprave što je gradonačelnik Zvonimir Novosel ocijenio kao još jedan nerazuman potez države, jer dodatno opterećuje gradski proračun u kojemu je za zaštitu životinja u 2019. godini osiguran iznos od 300 tisuća kuna:

 

Inače, napuštene i izgubljenje životinje iz Jastrebarskog, od ovoga ljeta zbrinjava Veterinarska ambulanta Pokupsko Cerje, što HDZ-ov gradski vijećnik Tomislav Preprotić smatra nelogičnim:

 

Odgovorio je gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

Ugovorom s Veterinarskom ambulantom Pokupsko Cerje, (koja je od Jastrebarskog udaljena oko 45 kilometara), obuhvaćene su usluge hvatanja i obrade pasa i mačaka, što uključuje njihovo liječenje i smještaj u skloništu, kao i usluge uklanjanja uginulih životinja.

Te će usluge Grad Jastrebarsko, za razdoblje od 1. kolovoza do 31. prosinca ove godine, platiti nešto više od 88 tisuća kuna (s uračunatim PDV-om).

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close