SportVijesti

Stolnoteniski klub Jaska domaćin velikog turnira, a mladi natjecatelji kvalitetno rade na više frontova

Grad Jastrebarsko bio je domaćin trećem Otvorenom stolnoteniskom turniru Regije srednja Hrvatska Hrvatskog stolnoteniskog saveza i Otvorenog turnira Stolno teniskog saveza Zagrebačke županije – za mlađe kategorije, na kojem je nastupilo više od 130 natjecatelja.

Stolnoteniski klub Jaska, osim što se je pokazao kao dobar domaćin, bio je i rezultatski uspješan. Odlični Andrija Klepić nadvisio je brojnu konkurenciju i osvojio 1. mjesto u kategoriji kadeta. Victoria Pustaj već tradicionalno penjala se dva puta na postolje osvojivši druga mjesta u kategoriji mlađih kadetkinja ali i u višoj starosnoj kategoriji kadetkinja. Medalju za 4. mjesto osvojio je Mihael Matešić u kategoriji mlađih kadeta. Na korak do ulaska u polufinale ostali su David Borković u kategoriji klinaca, Antonela Ciban u kategoriji klinceza te Viktorija Oslaković i Ivona Ciban u kategoriji najmlađih kadetkinja okončavši turnir u četvrtini finala.

Kineski Trener Sun Zhaojing radio s najmlađim članovima STK Jaska

Već po četvrti put ove sezone jedan od kineskih trenera na privremenom radu u Hrvatskoj posjetio je Jastrebarsko i prenosio svoje znanje na treningu najmlađih kategorija STK Jaska. Po prvi je put gost bio Sun Zhaojing, a ovaj put fokus treninga bio je usmjeren na rad s početnicima. Tako su i oni najmlađi članovi kluba koji su se tek nedavno uključili u rad stolnoteniske škole dobili priliku osjetiti sve čari i prednosti svjetski poznate kineske stolnoteniske škole.

Victoria Pustaj na kampu mladih selektiranih igračica

U zagrebačkoj stolnoteniskoj dvorani Lovro Ratković odvijaju se pak kontinuirani zajednički treninzi mladih selektiranih igračica godišta 2006. do 2009. pod vodstvom izbornika juniorske i kadetske selekcije Hrvatske, ujedno i trenera STK Jaska Darka Arapovića. Djevojke treniraju 2 do 3 puta tjedno ovisno o školskim obvezama, a među njima je i članica STK Jaska, mlađa kadetkinja Victoria Pustaj.

Sličan sadržaj

Back to top button