Jaska i okolicaVijesti

Sudskom nagodbom okončan spor koji je s Cestama Jastrebarsko vodio pokojni Ivan Rubinić

Mirnim rješenjem, odnosno sklapanjem sudske nagodbe, okončan je spor koji je s Cestama Jastrebarsko vodio pokojni Ivan Rubinić.

Riječ je o sporu oko rješavanja statusa nogometnog igrališta, odnosno zemljišta u Mladini, koje koristi NK Vinogradar, a koje je bilo u vlasništvu gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko.

arhiva

Prije nešto više od dva mjeseca, kao nasljednici pokojnog tužitelja, sin Tomislav Rubinić i kćer Ana Dubrović podnijeli su pisani zahtjev Gradu za mirno rješenje spora, tj. sklapanje sudske nagodbe pri Općinskom sudu u Novom Zagrebu.

Taj prijedlog u Gradu su smatrali korektnim i prihvatili nakon konzultacije s pravnicima, smatrajući da je to najbolje rješenje za jednu i drugu stranu. Tomislav Rubinić i Ana Dubrović su podmirili sudske troškove Grada u iznosu 380.625,00 kn i nadoknadit će ukupan iznos procijenjene vrijednosti nekretnina od 424.200,00 kn Cestama Jastrebarsko kojima su te nekretnine (šest katastarskih čestica ukupne površine 2.830 metara²) unesene u temeljni kapital.

Nagodba je sklopljena 11. studenog.

zelenom bojom označeno je šest čestica oko kojih se vodio spor

 

O okončanju tog dvogodišnjeg spora gradske je vijećnike, na kraju ovotjedne sjednice jaskanskog Gradskog vijeća, informirao gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

Back to top button