Jaska i okolicaVijesti

Susret društava u Svetoj Jani | foto, video

Ovogodišnji Susret društava u Svetoj Jani, održan u nedjelju navečer u Društvenom domu u Gorici Svetojanskoj, obilježio je nestanak električne energije. Naime, nakon što su nastupili: Folklorni ansambl Petkov Breg, KUD-ovi Pregrada i Magdalena iz Donje Kupčine, te domaćini Susreta – članovi KUD Sveta Jana sa svojom starijom folklornom skupinom, za nastupa najmlađe dječje skupine, nestalo je struje.

Usred njihova nastupa u dvorani je, naime, zavladao mrak, no najmlađi svetojanski folkloraši nisu se dali zbuniti, već su kao pravi profesionalci nastavili bez ikakvoga prekida plesati, prvi tren u mraku, a zatim do kraja nastupa uz svijetlost mobitela.

Nakon toga na pozornicu su došli i mladi tamburaši KUD-a Sveta Jana, koji su, kao i na nedavnoj proslavi Dana grada Zagreba, na kojoj su sudjelovali u milenijskoj fotografiji tisuću tamburaša, odsvirali pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu”. Tu antologijsku Škorinu pjesmu, koja je nastala prije 30 godina, zajedno s mladim svetojanskim tamburašima, pjevala je u nedjelju navečer cijela dvorana, svi izvođači i svi gledatelji, što je bez obzira na nestanak struje, dalo poseban pečat ovom događaju kojim Svetojanci sa svojim gostima čuvaju hrvatsku tradiciju i običaje.

video:

foto:

FOTO
Sveta Jana Live FB
IZVOR
Sveta Jana Live FB
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close