Jaska i okolicaVijesti

Susret hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika sutra u Krašiću

Krašić je znaku priprema za sutrašnji Susret hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika.

Program u Krašiću, ispred tamošnje crkve Presvetoga Trojstva, počinje sutra u 10 sati, s bogoslovima zagrebačke i ljubljanske bogoslovije, nakon čega će u 11 sati početi i središnje misno slavlje koje će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U misnom slavlju sudjelovati će i biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine, kao i slovenski biskupi, a propovijedati će mariborski nadbiskup Alojzij Cvikl.

Za ovogodišnji sedmi po redu Susret hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika, odabran je Krašić kao zahvala blaženom Alojziju Stepincu koji je tijekom Drugoga svjetskog rata, od logora i moguće smrti spasio više od 500 svećenika Mariborske i Ljubljanske biskupije.

Za vrijeme sutrašnjeg euharistijskoga slavlja, na oltar će biti prinesena knjiga “Blaženi Alojzije Stepinac i prognani slovenski svećenici u Drugom svjetskom ratu”, koju je priredio monsinjor Juraj Batelja, a u kojoj se nalazi popis svih svećenika koje je spasio kardinal Stepinac. Slovenska strana na oltar će prinijeti sliku Triglava jer je Alojzije Stepinac hodočastio i popeo se na Triglav.

Zbog očekivano velikoga broja vjernika i hodočasnika iz susjedne Slovenije, kao i domaćih vjernika, koji se sutra očekuju u Krašiću, na snazi će biti posebna regulacija prometa te će za sav promet sutra biti zatvoren krašićki središnji trg, u vremenu od 7 do 16 sati.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close