OstaloVijesti

Sutra ‘manjinski izbori’, na našem području 5 biračkih mjesta

Sutra se u Hrvatskoj održavaju izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina. Izbori će biti održani i u gradu gradu Jastrebarskom, te općinama Klinča Sela, Krašić, Pisarovina i Žumberak i to samo za razinu Zagrebačke županije.

Birati će se po 25 članova vijeća, za albansku, bošnjačku, slovensku i i srpsku nacionalnu manjinu u Zagrebačkoj županiji, te po jedan predstavnik crnogorske, makedonske, mađarske, njemačke, romske i češke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji.

Birači spomenutih nacionalnih manjina, svoje će biračko pravo na našem području moći sutra ostvariti na ukupno 5 biračkih mjesta, odnosno u općinskim zgradama u Klinča Selima, Krašiću, Pisarovini i Žumberku, te u zgradi gradske uprave u Jastrebarskom, gdje je i sjedište Gradskog izbornog povjerenstva, čijim se članovima u slučaju bilo kakvih nejasnoća mogu obratiti birači nacionalnih manjina.

Sutra, na dan održavanja izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina, službenici u ispostavi Jastrebarsko, Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, raditi će radi izdavanja potvrda za
glasovanje tijekom cijeloga dana od 7 do 19 sati.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close