OstaloVijesti

“Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna” | Mila (2) umire od leukemije, a jedina šansa je skupo liječenje u SAD-u

Vijest o teško bolesnoj djevojčici Mili Rončević proširila se cijelom Hrvatskom

“Dragi rođaci i prijatelji,

ovo je Mila Rončević, moja i Sanjina mlađa kćer. Mila ima nepune 2 godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7). U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia. Troškovi liječenja su vrtoglavi, procjenjuju se na oko 1.000.000,00 USD. (Točan iznos kroz dan dva, čekamo).

Ovim putem molimo sve koji mogu izdvojiti koju kunu za pomoć našoj Mili da uplate koliko mogu i žele na HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22″ – objavio je otac dvogodišnje Mile, Marin Rončević u utorak na društvenoj mreži Facebook i dignuo cijelu Hrvatsku na noge.

Iako je otac dvogodišnje Mile napisao da bi troškovi mogli iznositi oko milijun američkih dolara, prema najnovijim informacijama iz bolnice, troškovi liječenja su čak 2,8 milijuna dolara. (oko 18 milijuna kuna).

Problem je i u tome što Mila nema vremena, a njezina bolest zahtijeva hitno liječenje.

‘Prodajemo kuću i vikendicu jer želimo da naša malena ozdravi’

“Prodajem obiteljsku kuću, a moji roditelji vikendicu. Rasprodajemo apsolutno sve i cijeli dosadašnji život kako bi moja kćerkica i cijela obitelj tim novcem dobili novi život.” – govori Marin Rončević iz Rijeke netom što je izašao iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka, gdje se liječi dvogodišnja Mila i gdje ga je uz Milin bolnički krevet zamijenila supruga Sanja Matijević Rončević.

“Zahvalan sam neizmjerno liječnicima u KBC-u Rijeka, učinili su sve što su mogli. Nemamo ni jednu zamjerku na dosadašnje liječenje. No ono što je dostupno u Hrvatskoj, ali i u Europi, nije dostatno da bi se djeca s ovakvom dijagnozom izliječila. Amerikanci su razvili posve nove metode koje su do sada pokazale velik uspjeh” – govori Marin napominjući da, uz konačan iznos cijene liječenja, iz Amerike čeka i takozvani “treatment plan”, odnosno detaljan plan liječenja kojim će se precizirati metode koje će liječnici koristiti.

“Vjerujem da je u našim ljudima mnogo dobroga i da imaju srca pa sam nakon svega procijenio da je obraćanje za pomoć tim dobrim ljudima jedini put da pomognem svojem djetetu” – priča Rončević, a njegova supruga dodaje kako ju je neizmjerno dirnuo velik odaziv građana i činjenica da je ljudima stalo.

Supružnici Rončević mole ljude da im pomognu te će, kaže Marin, predočiti detaljno sve račune i troškovnik. Ako nešto novca ostane, prebacit će ga na račun Zaklade Nora Šitum.

Tko želi pomoći malenoj Mili, novac može uplatiti na račun broj HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Sličan sadržaj

Back to top button