Jaska i okolicaVijesti

Svečanom sjednicom Grad Jastrebarsko obilježio svoj Dan | audio, foto, video

Dan grada obilježava se u spomen na 13. studeni 1991. godine kada je iz našeg grada zauvijek otišla JNA

Grad Jastrebarsko u utorak je obilježio Dan grada, u spomen na 13. studeni 1991. godine, kada je iz naše sredine zauvijek otišla ondašnja Jugoslavenska narodna armija. Svečanoj sjednici i obilježavanju Dana Grada nazočili su brojni uzvanici i dužnosnici, među kojima i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić, saborski zastupnici Mihael Zmajlović, Arsen Bauk, Marko Vešligaj, Alan Prelec i Damir Mateljan, ustavni sudac Josip Leko, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i mnogi drugi, a ove godine na svečanosti je bilo i više od 20 gradonačelnika i gradskih čelnika iz cijele Hrvatske.

Na svečanosti povodom Dana grada, tradicionalno su, pored gradskih vijećnika i dužnosnika, bili i predstavnici gospodarskog, kulturnog, crkvenog i sportskog života grada, kao i ravnatelji, odnosno direktori gradskih tvrtki, predstavnici braniteljskih udruga, te državnih i županijskih službi u našem gradu, kao i predstavnici mjesnih odbora, dobitnici dosadašnjih javnih priznanja … i brojni drugi gosti i uzvanici.

Tijekom svečanosti, tradicionalno su uručena javna priznanja Grada, kao i ugovori o stipendijama gradskim stipendistima, prikazan je i kraći promo film, u kojem su se mogla vidjeti postignuća grada, a svečanost je, dakako, bila i u znaku prigodnih govora.

video:

Prva je govorila predsjednica Gradskog vijeća – Željka Kovačić:

Gradonačelnik Zvonimir Novosel prvi dio svog govora sažeo je u tri misli:

Gradonačelnik je ovome dodao:

 

U ime Zagrebačke županije, svečanosti je nazočila zamjenica župana Nadice Žužak, koje se, također, dojmio prikazani promo film o Jastrebarskom:

Prisutne na proslavi Dana grada, i ove je godine pozdravio potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić:

Na ovotjednoj svečanoj sjednici povodom Dana grada, gradonačelnica prijateljskog grada Supetra na Braču, Ivana Marković, gradonačelniku Novoselu u znak trajnog prijateljstva poklonila je ploču bračkog kamena na kojoj su uklesani grbovi Jaske i Supetra.

Najsvečaniji dio proslave Dana grada, dodjela je javnih priznanja. Ove godine Nagrade grada Jastrebarskog uručene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Čabdin i Gradskom kazalištu Jastrebarsko. Preuzeli su ih predsjednik čabdinskog DVD-a Mladen Lončarić i glumac gradskog kazališta Vladimir Rađenović, a evo što se prije toga čulo o laureatima:

 

Na dobivenom priznanju predsjednik DVD-a Čabdin, Mladen Lončarić je i zahvalio:

Nagradu Grada Jastrebarskog primilo je i Gradsko kazalište Jastrebarsko.

 

I Vladimir Rađenović zahvalio je na javnom gradskom priznanju.

 

A u ime ovogodišnjih gradskih stipendista, kojih je ove školske, odnosno akademske godine 30-ero, zahvalio je apsolvent psihologije, dugogodišnji jaskanski stipendist, Luka Juras:

Od 2012. godine Grad Jastrebarsko stipendira i dvoje vukovarskih stipendista, a putem video linka zahvalio se Tomislav Bakač. Grad Jastrebarsko njeguje dobre odnose s Vukovarom, ali i sa susjednim slovenskim gradovima čiji su čelnici, također bili na proslavi Dana našega grada:

 

Među uzvanicima je bio i umjetnik Ivan Tuđa s kojim je naš reporter, također kratko porazgovarao:

 

Ovogodišnju proslavu Dana grada u centru Princess svojim su nastupima uveličale sopranistica Darija Auguštan, harfistica Nives Rački, Svetojanske mažoretkinje i balerine Baletnog studija Jastrebarsko:

 

foto:

Povezane vijesti

Back to top button