Jaska i okolicaVijesti

Točno je mjesec dana do Dana vina, novi organizator i novi koncept

Točno mjesec dana dijeli nas do početka ovogodišnjih Dana vina.

Ta najpoznatija jaskanska manifestacija, ove će se godine, naime, održati u novom terminu od 10. do 13. listopada, a ima i novog organizatora. Nakon postupka javne nabave, Grad Jastrebarsko za usluge organizacije Dana vina odabrao je tvrtku Tent oprema j.d.o.o. vlasnika Maria Budišćaka, frontmena grupe Begini.

Bila je to ujedno i jedina ponuda (na iznos 999.934,40 kn + pdv) koju je Grad Jastrebarsko kao naručitelj zaprimio. Znači to, da će Grad Jastrebarsko tvrtki Tent oprema j.d.o.o. platiti taj iznos za naredne četiri godine organizacije Dana vina koliko je Okvirnim sporazumom predviđeno, odnosno nešto manje od 250 tisuća kn + pdv za svaku od četiri manifestacije koje će održavati u listopadu 2019., 2020., 2021. i 2022. g.

Novi organizator dužan je uz veliki šator od 1.800 m² (dimenzija 30 x 60 m),  između ostalog osigurati pozornicu, razglas, rasvjetu, led ekran, šankove, barske stolove, klupe i zaštitarske službe, zatim nekoliko drvenih kućica te zabavni kutak za djecu (lunapark), kao i hranu te ugostiteljske usluge u šatoru. U prijevodu, to znači i novi koncept, odnosno da vinari neće kao zadnjih više od dva desetljeća, imati svoj iznajmljeni prostor u šatoru, već će organizator prodavati njihova vina. Osim vina vinara s područja Grada Jastrebarskog, a iznimno vina vinara s područja gradova prijatelja Grada Jastrebarskog, organizator na manifestaciji ne smije posluživati druga alkoholna pića.

Također, iz opsežne dokumentacije koja je javno dostupna, prenosimo i kako je svakog dana manifestacije, organizator obavezan osigurati nastup jednog glazbenog Izvođača u trajanju 2 x 60 minuta, s početkom u 22 sata, te da organizator ima pravo naplaćivati ulaznice, s time da cijena ulaznice ne smije biti veća od 40,00 kuna.

Kao i do sada, prvog dana, četvrtka, održavati će se program otvorenja manifestacije s izvođačima kulturno-umjetničkih društava, mažoretkinja, vatrogasaca, lovaca, kuburaša i puhačkih orkestara, a na dan otvorenja, kao i u ostale dane manifestacije, u večernjim satima u šatoru će se održati koncerti glazbenih Izvođača. Također, program manifestacije organizator je dužan usuglasiti s naručiteljem (Gradom) najkasnije 20 dana prije početka manifestacije, odnosno do 20. ovog mjeseca, što znači da bi se do tada trebala znati imena izvođača koji će zabavljati naše sugrađane pod šatorom od 10. do 13. listopada.

Dani vina održati će se na staroj lokaciji – na Sajmištu u Jastrebarskom.

Uoči Dana vina, krajem mjeseca rujna u perivoju dvorca Erdödy, biti će održane i tri, sada već tradicionalne, gastronomske manifestacije.

Povezane vijesti

Back to top button