SportVijesti

Tomislav Budinšćak – jaskanski ‘Spartak iz Cvjetnog naselja’ uspješno istrčao 100 milja Istre!

Tomislav Budinšćak, natjecatelj ekipe ‘Jastreb extreme’ za vikend je uspješno završio najdužu stazu najteže utrke u Hrvatskoj ‘100 milja Istre’!

Od 2016. godine ‘100 milja Istre’ uvrštena je u Ultra-Trail World Tour, koju čini elitna skupina od samo nekoliko prestižnih svjetskih utrka, a istarska ima 4 staze u dužinama od 41, 67, 110 (koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u trail-u ove godine) i najzahtjevniju stazu od 100 milja, odnosno 168 km.

Upravo na utrci od 168 km nastupio je Jaskanac Tomislav Budinšćak i završio ju u vremenu od 45 sati i 10 minuta. Stazu, koja ima uspon od 6.539 m startalo je 395 najodvažnijih i najspremnijih trkača, a Tomislav je sa svojim rezultatom zauzeo 257. mjesto ukupno i 159. u svojoj starosnoj kategoriji. Recimo i kako je čak 111 natjecatelj odustao prije cilja.

Inače, staza se prostire od istočnog dijela Istre sa startom u Labinu, preko najviših planinskih vrhova i završava na zapadnoj obali poluotoka, u Umagu. Na njoj se mogu doživjeti svi najzahtjevniji aspekti trail trčanja, a na vrhu Učke na Vojaku trkače je dočekao jaki vjetar te 10 cm snijega.

Jaskanski ‘Spartak iz Cvjetnog naselja’, kako smo ga prozvali zbog ekstremnih i gladijatorskih napora potrebnih za izdržati ovakvu utrku, povodom velikog uspjeha gostovao je u studiju Radio Jaske kod Filipa Popovića.

 

Filip Popović

digital freak, na Radio Jaski u više uloga, oženjen, otac dva gremlina, završio financije no privlačniji mu je nemir lokalne novinarske redakcije, genetski brz na jeziku i s desnom rukom na srcu

Sličan sadržaj

Back to top button