Jaska i okolicaVijesti

Traže se 162 pomoćnika u nastavi, prijave još 10 dana

U sklopu projekta “Prsten potpore” do 13. kolovoza otvoren je Javni poziv za zapošljavanje 162 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su još 10 dana.

Projekt “Prsten potpore” financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”. Zagrebačkoj županiji je za njegovu provedbu u razdoblju od 2017. do 2021. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava u iznosu od 8 milijuna i 845 tisuća kuna osigurano iz županijskog proračuna.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika. Pomoćnici će se angažirati u 28 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, a maksimalno 35 sati tjedno).

Recimo da osnovne škole u Krašiću, Klinča Selima i Pisarovini traže po 6 pomoćnika u nastavi, a jaskanska osmoljetka 9, dok će se u Srednjoj školi Jastrebarsko zaposliti jedan pomoćnik.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za iduću školsku godinu te provode selekciju kandidata.

Svi zainteresirani kandidati koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni pozvani su da se prijave na ove natječaje.

Inače, projekt “Prsten potpore” u Zagrebačkoj županiji provodi se šestu godinu za redom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvanučioničkim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima.

U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 156 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Pretraži po oznakama
Back to top button
Close