Jaska i okolicaVijesti

Traži se 26-ero pomoćnika u nastavi na širem jaskanskom području

Zagrebačka županija objavila je javni poziv kojim traži 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 155-ero učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Županije.

Pomoćnici u nastavi zaposliti će se u 29 osnovnih i 6 srednjih škola, kojima je osnivač Zagrebačka županija – na ne puno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.

Osnovna škola “Ljubo Babić” Jastrebarsko tako će zaposliti 9-ero pomoćnika u nastavi, osnovna škola “Kardinal Alojzije Stepinac” Krašić njih 6-ero, klinčaselska osnovna škola 5-ero, Osnovna škola “Vladimir Nazor” Pisarovina 4-ero i Srednja škola Jastrebarsko dvoje pomoćnika u nastavi.

Ukupno će, dakle, na širem jaskanskom području biti zaposleno 26-ero pomoćnika u nastavi. Natječaj je otvoren do 16. kolovoza, a cijeli postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj i provode selekciju kandidata.

Škole su ujedno i partneri u ovom projektu koji se pod nazivom “Prsten potpore”, u Zagrebačkoj županiji provodi već petu godinu za redom, te raste kako brojem učenika i pomoćnika, tako i iznosom financiranja. U prošloj školskoj godini u projekt je, naime, bilo uključeno 124-ero pomoćnika u nastavi za rad sa 138-ero učenika s teškoćama u razvoju u 37 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

U školskoj godini 2017./2018. projekt se provodio u 35 škola, te je u sklopu njega bilo angažirano 110-ero stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 124-ero učenika s teškoćama u razvoju. U školskoj godini 2016./2017. u projekt je bilo uključeno 92 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju u 32 osnovne i srednje škole, a 2015./2016. godine – 70-ero stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 80-ero učenika u 28 škola.

Dakle, broj pomoćnika u nastavi se udvostručio – s početnih 70, narastao je na 138, a i broj učenika s teškoćama u razvoju gotovo je dvostruko veći – s 80 je narastao na 155. Umjesto početnih 28, danas je u ovaj projekt uključeno 35 škola.

Projekt “Prsten potpore” financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“. Zagrebačkoj županiji je za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok ostatak sredstava u iznosu 8.8 milijuna kuna osigurava sama Županija.

Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti ovdje.

Projektom se finanacira odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama – radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

FOTO
Zagrebačka županija
IZVOR
Zagrebačka županija
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close