Jaska i okolicaVijesti

Treći dio priče o (ne)izgradnji sportske dvorane u Klinča Selima

"Djeca se trebaju loptati, a ne da se "lopta" njima!"

Po treći puta u desetak dana govorimo i pišemo o izgradnji, odnosno ne izgradnji, sportske dvorane u Klinča Selima.

Najprije su konferenciju za medije o toj temi održali SDP-ovi: Mihael Zmajlović i Andrea Grdiša (što smo objavili prošloga tjedna), nakon toga je klinčaselski načelnik HDZ-ov Miljenko Vučković poslao priopćenje kao reakciju na tu pressicu (što smo objavili prekjučer), a potom je stiglo i priopćenje vijećnice u Općinskom vijeću Klinča Sela – Andree Grdiša. Danas objavljujemo i njezino priopćenje pod naslovom: “Djeca se trebaju loptati, a ne da se “lopta” njima!”

U jednom od svojih rijetkih medijskih nastupa, načelnik općine Klinča Sela, Miljenko Vučković pokazao je nevjerojatnu bahatost i u samo nekoliko rečenica uspio sasuti niz uvreda, od kojih je čak i stanovnike vlastite općine prozvao “neukim bedakima”. Iskreno se nadam da mu je ove rečenice netko drugi pisao, jer one uistinu nemaju veze sa zdravim razumom. Logično bi bilo da se svaki načelnik bori za boljitak svoje sredine, pogotovo u slučaju Klinča Sela gdje se gradnja školske dvorane već nekoliko godina pojavljuje kao stavka u proračunu, ali gradnja nikako da počne. Naša djeca vježbaju u običnoj učionici iz koje je izbačen namještaj, a uvjeti su nedostatni. Načelnik niti u jednoj svojoj rečenici to nije spomenuo niti je spomenuo potrebe djece. Ali zato kaže da on “neće dopustiti da se bilo tko nezasluženo kiti teško stečenim rezultatima”, koji su usput rečeno takvi da – dvorane nema. 

Nadalje, načelnik Vučković kaže da mu nije namjera braniti župana Kožića, a onda većinu teksta upravo posveti tome da objasni kako župan ima većinu u županiji. Kao da većina u skupštini Zagrebačke županije nije relativna stvar? Nije li župan osvojio vlast sa SDP-om, nakon godine dana je prešao na stranu HDZ-a i tko kaže da za godinu dana opet neće biti negdje drugdje? Ako se već odvija politička razmjena, ne znači da bi se trebala odvijati i trgovina projektima. Školska dvorana nije privatni projekt Vučkovića i Kožića, niti ju oni grade svojim novcima. To je interes lokalne zajednice i građani su ti koji novce uplaćuju u ove proračune pa bi u najmanju ruku ovi političari čije mjesečne plaće također ovise o nama trebali biti pristojniji i paziti da se o građanima ne izražavaju kao neukim bedakima, kao što je to Vučković napravio. Njima je to igra i “napucavanje lopte” pri čemu niti jednu jedinu riječ nisu rekli o uvjetima i potrebama naše djece. Jedino pozitivno u svemu ovome je da se počelo javno pričati o dvorani pa je to možda i način pritiska da se konačno nešto i napravi. Pa neka si onda pripisuju zasluge i dižu spomenike, tko god.

Andrea Grdiša, Vijećnica u Općinskom vijeću Općine Klinča Sela

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close