Jaska i okolicaVijesti

Trećina danas novooboljelih u županiji su sa šireg jaskanskog područja

Došlo je do prodora virusa u dva dječja vrtića i jedan starački dom

U odnosu na jučer broj oboljelih u Zagrebačkoj županiji danas je skoro dvostruko veći. Danas je, naime, 19 novih slučajeva, a jučer ih je bilo 10. Loša je vijest i to što je od tih 19 novooboljelih čak trećina sa šireg jaskanskog područja.

Grad Jastrebarsko ima, naime, dva nova slučaja no o jednom (a riječ je o pozitivnoj odgajateljici dječjeg vrtića) već smo javljali jučer, a uz taj još je jedan novi slučaj. Uz dva oboljenja u Jastrebarskom i općina Pisarovina ima jedan, a općina Klinča Sela čak četiri. Ukupno je, dakle, sedmero novooboljelih na našem području.

Županijski Zavod za javno zdravstvo, koji objavljuje podatke o koronavirusu za Zagrebačku županiju, navodi da je od 19 novooboljelih osoba u Zagrebačkoj županiji, njih 7 zaraženo u kontaktu s ranije oboljelima, 1 slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, jedan sa svadbom, a za 10 slučajeva nejasna je epidemiološka anamneza.

Osim što je danas duplo veći broj oboljelih, u Zagrebačkoj županiji je znatno povećan i broj osoba u samoizolaciji. Od jučer je samoizolacija propisana za čak 115 osoba. Naime, u protekla 24 sata na području Zagrebačke županije došlo je do prodora virusa u dva dječja vrtića i jedan starački dom, pa su kontakti oboljelih preventivno stavljeni u samoizolaciju.

Kao što je poznato u dječjem vrtiću u Jastrebarskom pozitivna je jedna djelatnica, a isti slučaj je i u dječjem vrtiću u Velikoj Gorici gdje je također pozitivna jedna djelatnica, te u Domu za starije i nemoćne osobe u Vrbovečkoj Dubravi gdje je jedna djelatnica zaražena. Epidemiološka situacija u Zagrebačkoj se županiji, dakle, pogoršava. Trenutno je aktivan 171 slučaj zaraze.

U Hrvatskoj 291 novi slučaj

U Hrvatskoj je danas 2 567 aktivnih slučajeva. Među njima je 320 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Dvije osobe su preminule. U posljednja 24 sata zabilježen je 291 novi slučaj zaraze. U samoizolaciji je u Hrvatskoj trenutno 8 711 osoba.

U gradu Jastrebarskom u samoizolaciji se nalaze 34 osobe, a imamo 11 oboljelih.

Radio Jaska koristi aplikaciju treće strane za realizaciju ankete da minimaliziramo mogućnost manipulacije anketom od čitatelja, ali i potpuno eliminiramo mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima.

Povezane vijesti

Back to top button