Jaska i okolicaVijesti

Tri nagrade Gradskom kazalištu Jastrebarsko za novu predstavu

Tri nagrade osvojilo je Gradsko kazalište Jastrebarsko, na subotnjoj Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije, na kojoj je nastupilo s pretpremijerom predstave “I neka vam loptice uvijek budu naklonjene” u režiji Lovre Krsnika.

Riječ je o novoj predstavi jaskanskog Gradskog kazališta, koja je na županijskoj smotri osvojila nagrade: za najbolju režiju, najbolji tekst predstave i nagradu za inventivnost. Selektorica ovogodišnje Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije, teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković, o predstavi jaskanskih kazalištaraca je napisala: „I neka vam loptice uvijek budu naklonjene, tekst je koji je dramaturginja Ana Perčinlić fiksirala prema improvizacijama koje su polaznici dramske skupine Gradskog kazališta Jastrebarsko radili na svojim susretima. Iz toga je nastala predstava koja govori o sprezi politike, biznisa i kriminala, te pred nas dovodi ljude koje poznajemo iz filmova, serija, ali i svakodnevice…” 

U svojoj ocjeni, selektorica Iveković pohvalila je način korištenja gledališta odnosno publike u predstavi, odabir kostima, kao i uporabu svjetla i tona u korist stvaranja ugođaja.

Jaskanska publika predstavu “I neka vam loptice uvijek budu naklonjene”, moći će premijerno vidjeti idućega četvrtka, 25. travnja, u dvorani jaskanskog kina, od 20 sati. Ulaznice po cijeni od 20 kuna, moći će se nabaviti od petka, 19. travnja u lokalu na ulazu u kino dvoranu.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close