192/193 infoVijesti

Tri prometne nesreće za vikend, dva puta intervenirali i vatrogasci

Za vikend je u policijskoj akciji “Nadzor alkohola, droge i brzina” na području koje pokriva PP Jastrebarsko zabilježen 21 prekršaj – 4 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja brzina, te 8 ostalih prekršaja, izvijestili su iz jaskanske policije.

Također, imali su i četiri intervencije, od čega tri zbog prometnih nesreća. U petak u 6:50 sati prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u mjestu Novaki Petrovinski, gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila u putni jarak. Istog dana u 20:45 h prometna s materijalnom štetom dogodila se i u Klinča Selima, gdje je također došlo do slijetanja osobnog vozila u putni jarak. U petak je prijavljena i krađa artikala iz trgovine u Jastrebarskom od strane dvije ženske osobe koje je u krađi uhvatio zaštitar. Ukradeni predmeti vraćeni su djelatnicima trgovine.

Treća i najteža prometna nesreća dogodila se u subotu u 17:50 sati u Črnilovcu.  Na cesti od Črnilovca prema Miladinima osobno je vozilo sjetlelo u putni jarak i zabilo se u drvo, a prilikom nesreće vozač je zadobio tjelesne ozljede. Budući je unesrećeni uspio sam izaći iz vozila, vatrogasci su obavili osiguranje vozila i otpajanje akumulatora, te osiguravali mjesto nesreće i osvjetljavali prostor za potrebe očevida djelatnika PP Jastrebarsko.

Drugu intervenciju vatrogasci su imali isto u subotu kod planinarskog doma na Poljanicama. Uslijed velike količine snijega, u rano poslijepodne, ponovno se srušilo stablo na županijsku cestu Plešivica – Samobor, te zapriječilo prometovanje vozilima. Ovaj put, srušilo se stablo bora, koje je oštetilo i vodove električne energije, te slomilo dva stupa. Brzom reakcijom članova DVD-a Plešivice, stablo je uklonjeno i promet normaliziran, a na mjestu događaja bili su i djelatnici HEP-a. Procijenjena materijalna šteta iznosi 5 tisuća kuna.

FOTO
DVD JastrebarskoDVD Plešivica
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close