Jaska i okolicaVijesti

Tri učenika jaskanskih škola na Državnim natjecanjima, uspješne i sportašice

Višen Pavlica, učenik osmog razreda jaskanske Osnovne škole, osvojio je na županijskom natjecanju iz fizike drugo mjesto, pa će za mjesec dana i na državno natjecanje iz fizike, koje će biti održano u Poreču. Njegova je mentorica, profesorica fizike – Irena Peruš.

Marko Antonio Krobot, učenik Srednje škole Jastrebarsko, pozvan je na državno natjecanje iz engleskog jezika. On je, naime, na nedavnom županijskom natjecanju s 92% bodova ostvario drugi najbolji rezultat u državi i biti će jedini učenik iz Zagrebačke županije na državnom natjecanju koje će se održati u Poreču početkom travnja. Njegova je mentorica profesorica Aleksandra Đurđica Pinturić Radošević.

I Antun Penić-Ivanko iz jaskanske Srednje škole pozvan je na državno natjecanje iz logike. On je ostvario najbolji rezultat svih međužupanijskih natjecanja u državi. Ovim rezultatom, nastavljena je obiteljska tradicija, jer se Antunov brat Lovro prije dvije godine također natjecao na državnom natjecanju. Na državno natjecanje iz logike, koje će se održati u Zadru u prvoj polovici mjeseca travnja, s Antunom ide i njegov mentor profesor Borna Tadić.

Uspjeh badmintonašica

I dok se oni pripremaju za državno natjecanje, prvenstvo srednjih škola na razini države u badmintonu je već održano i na njemu je ženska ekipa Srednje škole Jastrebarsko osvojila drugo mjesto. Nastupile su: Martina Mačešić, Jelena Martinković, Gabrijela Suša i Lucija Pavelić sa voditeljom Sašom Rodićem.

foto: SŠ Jastrebarsko

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close